Välisehitajate vajadus Soomes kasvab

Soome ehitusfirmadel on sõnum äsjaste valimiste suurvõidu saanud põlissoomlastele: välistööjõudu on vähemalt ehituses järgnevatel aastatel vaja juurdegi, kirjutab Kauppalehti.

„Välistööjõu hulk Soomes on nelja aastaga kahekordistunud. Välistööjõu osakaal Soome ehitustel kasvab ka järgmised neli aastat,“ lausus Soome ehitusettevõtete liidu RT juht Tarmo Pipatti. Välisehitajatest on Soomes praegu kõige enam eestlasi, hinnanguliselt ulatub välistööjõu osakaal Soome ehitusobjektidel 15%ni.

RT juht tuletas meelde, et ehitusalal läheb pensionile sel aastakümnel kuni 80 000 soomlast ja praegune koolitatavate hulk ei ole piisav selle augu täitmiseks. Hinnanguliselt tuleb tänavu Soome kutsekoolidest välja 2500 ehitajat, kuid pensionile jääb 5000 ehitajat.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed