Ceresit: ehitusturu elavnemine tõi 50% käibekasvu

Ceresiti müügijuhi Ralf Kalma sõnul saavad käesoleva aasta kõrghooaja tootmismahud tõenäoliselt olema märkimisväärselt suuremad eelmise aasta suvest. Ceresiti ehitussegude müük on võrreldes eelmise aasta I kvartaliga kasvanud ligi 50%.

„Seoses majanduse taastumisega on ehitustegevus taas aktiivsemaks muutunud ning seetõttu kasvab ka vajadus ehitusmaterjalide järele. Kõige kiiremas tempos on nõudlus kasvamas Lätis, ent ka Eestis on trend sarnane,“ rääkis Kalma.

Toormehinna ja kütusehindade oluline kallinemine maailmaturul mõjutab paratamatult ka ehitustoodete turgu. Keemiatööstus on suuresti sõltuv naftast – seda nii tooraine, pakendivalmistamise kui transpordi osas - ning kriisijärgne toorme nappus on andnud müüjatele võimaluse hindu tõsta, rääkis Kalma.

"Tulenevalt nafta kallinemisest ja raskustest toorme kättesaadavusega on hinnad meile tõusnud 2010. aasta algusest tänaseni vahemikus 10-15%. Tarbijale me sellist hinnatõusu täismahus edasi suunata ei saa, aga ülaltoodust tulenevalt on meie toodete hind tõusnud circa 5%," lisas müügijuht.

Eelmise aasta aprillis Tartus avatud tehas, mis annab tööd 14 inimesele, toodab aastas orienteeruvalt 20-25 tuhat tonni ehitussegusid, millest 70% eksporditakse Läti ja Leedu turgudele, 30% toodangust jääb Eesti turule. Lähiajal planeeritakse alustada ekspordiga ka Soome. Müüduimateks Ceresiti toodeteks on erinevad plaatimissegud.    
 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed