Rein Lang: loomulikult on ERRil vaja uut maja

Kultuuriminister Rein Lang ei plaani täitevvõimu esindajana kuidagi sekkuda Eesti Rahvusringhäälingu tegemistesse ning jätab ka ERR-i uue hoone rajamise teiste institutsioonide otsustada, vahendab err.uudised.

"Vot see on üks asi, millest kultuuriministeerium ei taha midagi teada," ütles minister Lang eile õhtul TV3 saatele "Kolmeraudne" ERR-i uue maja ehitamist kommenteerides. "Sellepärast, et Eesti Rahvusringhääling on vaba ja täiesti sõltumatu avalik-õiguslik institutsioon ja rahasid avalik-õiguslike institutsioonide jaoks kamandab tegelikult Eesti parlament ja vahendajaks on siin eelkõige rahandusministeerium."

Saatejuhi küsimusele, mida ta rahandusministrile siiski soovitaks, vastas minister, et toetab uue hoone rajamist: "Mina ütlen rahandusministrile, et loomulikult on neil seda maja vaja, aga mismoodi täpselt see rahastamiskeem täpselt paika pannakse, see on ikkagi Allikmaa ja rahandusministri vaheline asi - ma ei tahaks siin küll kindlasti mingi telefonipost olla."

"Ainuüksi mõte sellest, et kultuuriministeerium tegeleb rahvusliku ringhäälingu temaatikaga: ostab või ei osta neile midagi, ehitab või ei ehita - see viitab nagu sellele, et rahvusringhääling sõltub mingil määral täitevvõimust või kultuuriministeeriumist - sellist muljet juba ei tohiks olla," kinnitas kultuuriminister.

IRL-i ja Reformierakonna koalitsioonileppes ERR-i uue hoone rajamise temaatikat puudutatud ei ole.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed