Skanska katkestab Kiviõli kooli ehitustööd puuduste tõttu projektis

Kiviõli I Keskkooli hoone ehituse tellinud Kiviõli linnavalitsus ütles üles lepingu Skanska EMV ASiga, kuna ehitusfirma ei pidanud võimalikuks jätkata ehitustöid puudustega projekti järgi.

Kiviõli Linnavalitsuse ja Skanska EMV AS vahel sõlmitud töövõtuleping lõpeb 21. aprillil. 

Töövõtulepingu järgi on Skanska EMV AS kohustus teha töid tellija poolt antud ja OÜ EMP A& I poolt koostatud põhiprojekti järgi. Alates selle aasta algusest on Skanska EMV korduvalt juhtinud Kiviõli Linnavalitsuse tähelepanu vigadele põhiprojektis ning selle vastuolulisusele hankedokumentatsiooni ning õigusaktidega, teatas Skanska.

Tööprojekti raames, mille koostamise eest vastutab Skanska EMV, ei ole võimalik kõrvaldada põhiprojekti puuduseid ja vastuolusid. Tellija puudustega projekti järgi ehitamine oleks olnud vastuolus nii õigusaktidest tulenevate nõuete kui ka hankedokumentatsiooniga. Tellija projekti puudused on sõltumatu eksperthinnangu, mille teostas Ehitusekspertiisibüroo OÜ, järgi osutunud niivõrd tõsisteks, et selle järgi ehitatav hoone ohustaks koolilaste tervist ja heaolu.
 
"Lähtuvalt sõltumatust eksperthinnangust ja arvestades kujunenud olukorra tõsidust ei olnud Skanska EMV-l võimalik töid sellel objektil enam jätkata ning eelmise nädala lõpus olime sunnitud teatama ka tööde võimalikust peatamisest. On äärmiselt kurb, et vaatamata Skanska EMV poolt korduvalt tehtud tähelepanujuhtimistele, ei ole põhiprojekti puuduseid kõrvaldatud," sõnas Skanska EMV AS juhatuse esimees Andres Aavik.

Projekteerimisel ei ole lähtutud Kiviõli linnavolikogu poolt kinnitatud projekteerimise lähteülesandest, kehtivast standardist EVS 811:2006 „Hoone ehitusprojekt“ ja arvestatud elementaarseid lasteasutustele nõutavaid tuleohutuse nõudeid, rääkimata heliisolatsiooni-, energiatõhususe- jm nõuetest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed