Maxima ehitab Lasnamäele uue kaubanduskeskuse

Tallinna linnavalitsus võttis eilsel istungil vastu Lasnamäe linnaosas Priisles asuva 2,46 ha suuruse maa-ala planeeringu, mis võimaldab kaupluseketil Maxima ehitada krundile uue kaubanduskeskuse.

Planeeringuga on kavandatud Linnamäe tee 57, 61 ja 73 asuvad kinnistud ning planeeringualal asub 1683 ruutmeetri suurune reformimata riigimaa liita üheks krundiks. Tekkivale ärimaa sihtotstarbega krundile on Maximal õigus ehitada kuni kahe maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kuni 12 meetri kõrgune kaubanduskeskus.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Priisle asumis Rahu tee ja Linnamäe tee vahelisel alal. Maa-alal asuvad praegu kaks 1990. aastatel ehitatud ühekorruselist ärihoonet, kus asuvad erinevad väikesed poed, postkontor ja kohvik. Samuti on hoones taara vastuvõtupunkt ning kaks kasiinot.

Linnamäe tee 73 kinnistu on hoonestamata ning hooletusse jäetud. Osaliselt on maha pandud ehitusprahti või on see sinna jäänud kaupluste ehitamise ajast. Samasuguses olukorras on ka Linnamäe tee 73 krundist põhja poole jääv maa-ala.

Läbi planeeritava ärihoone esimese korruse on Aegna puiestee suunal kavandatud jalakäijate tee, mille laius peab olema minimaalselt 10 meetrit. Juurdepääs maa-alale tuleb Linnamäe teelt. Detailplaneeringuga parandatakse liikluskorraldust Linnamäe teel: rajatakse ülekäigurada Aegna puiestee suunal ja korrastatakse bussipeatused.

Planeeringu koostamise algatamist taotles Maxima Eesti OÜ, kes on ka kinnistute omanikuks, 2007. aasta juunis. Detailplaneeringu koostas K-Projekt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed