Domus plaanib vahenduslepinguid seitsme Venemaa kinnisvarafirmaga

Aprilli algul Peterburi kinnisvaramessil käinud Domus Kinnisvara Kirde-Eesti büroo juhataja Aivo Peterson ütles ERRi raadiouudistele, et neil on kavas sõlmida vahenduslepingud Venemaa seitsme suure kinnisvarafirmaga.

Põhiliselt soovivad venemaalased omandada Eestis keskmisest kallimaid elamuid, kuid huvi tuntakse ka suuremate investeerimisvõimaluste vastu. Domus Kinnisvara tutvustas messil ligi 80 objekti ning umbes 70 protsenti huvilistest tahtsid teada rohkem siinsetest elamispindadest ja umbes 30 protsenti uurisid investeerimisvõimalusi.

Venemaa koostööpartnerite nimesid Domus Kinnisvara veel ei avalikusta, kuid mainitakse, et esimesed tehingud on juba toimunud. Petersoni sõnul ollakse Venemaal väsinud ootamast muutusi sealsel poliitilisel maastikul. "Loodeti, et Venemaa jõuab Euroopasse kiiremini, aga seda pole juhtunud. Nüüd otsib osa investoreid võimalusi paigutada lähiriikidesse kapitali," selgitas ta ja lisas, et venelaste huvi on keskendunud praegu Lätile ja Eestile.

Peterson rääkis,et lätlased tegelevad juba paar aastat Venemaa-suunalise kinnisvara arendusega ning on selle nimel ka elamislubade saamist lihtsustanud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed