11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirital korteritehinguid vähem, ent summad suuremad

Pirita korterite müügitehingute arv on aastatagusega võrreldes vähenenud, ent tehi tehingusummad on kasvanud. Uus Maa Kinnisvarabüroo nooremmaakleri Kerli Arrase sõnul sunnib uut eluaset Pirital müüma suutmatus pangalaenu tagasimaksetega toime tulla. 

"Korterite müügi peamisteks põhjusteks on see, et otsitakse endale suuremat korterit. Ent alates eelmisest aastast võib täheldada korterite müügipõhjusena ka asjaolu, et inimesed ei suuda oma pangalaenu tagasimaksetega toime tulla ja elamiseks on vaja muretseda odavam pind," märkis Arras.

Ta soovitab võimalusel müümisega oodata, kuna aastatel 2005-2007, mil paljud korterelamud valmisid ja kinnisvarahinnad olid tipus, ostetud korterit ei ole praegu võimalik sama hinnaga müüa.

"Kui vaadata kinnisvaraportaale ja seal pakutavat, siis üldjuhul on korterite pakkumishinnad tehinguhindadest erinevad. Eks enamik objekte pannakse esialgu müüki kõrgema hinnaga, mida siis kuude möödudes korrigeeritakse. Need korterid, mis algusest peale on müügis nn tehingusse minemise hinnaga, võivad olla kas kiirmüügis või on omanikul välja vaadatud juba uus elamispind," selgitab Arras.

Kui võtta võrdluse aluseks 2-toalised korterid, siis hetkel on neid Pirita piirkonnas pakkuda hinnaga 1100-2000 eur/m2. Eksklusiivsemate korterite puhul on hinnatase isegi kuni 4000 eur/m2. Üldjuhul kõige kallima ruutmeetrihinnaga ongi just kahetoalised korterid – mida suurem korter, seda odavamaks ruutmeetrihind ka kujuneb.

"Pirita piirkonna puhul on huvitav asjaolu, et ainult üksikud pakutavad korterid on vanemad ja vajavad remonti, enamik müügiobjekte asub siiski uutes ja vastvalminud korterelamutes. See annab alust järeldada, et Pirita elanikkond on stabiilne – oma elukohta teise linnaosa vastu nii lihtsalt välja ei vahetata," sõnas maakler.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785