5. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmess jälle toekam

Võrreldes mulluse kriisiaastaga on taas tõusuteele pööranud nii messil Eesti Ehitab osalejate arv kui ekspositsioonipinna ulatus.

Ehitusmess on mullusega võrreldes toekam: tänavu osaleb 225 ettevõtet. Eksponente on oodata ka kaheksast välisriigist, näiteks Lätist, Leedust, Poolast, Saksamaalt, Venemaalt, Soomest ja Prantsusmaalt.

Messi projektijuht Epp Sultsmanni kinntusel võiks sel aastal ehitusmessi ühe märksõnana nimetada ehitusturu stabiliseerumist ja pööret uue kasvu algusele. „Seda näitab ühel poolt eksponentide arvu ja ekspositsiooni hõlmava pinna kasv võrreldes eelmise aastaga. Teisalt on muutumises ka ekspositsiooni sisu –messiga on taas liitunud mitmed ettevõtted, kes osalesid viimati messil kaks või isegi neli aastat tagasi,“ selgitas Sultsman. „Suurima ekspositsioonipinnaga osalevad sel aastal Makita OÜ, Espak AS. MT Grupp, Sungate Group, Silberauto,“ loetleb ta.

Sarnaselt eelmiste aastatega toimub ka tänavu ehitusturu hetkeolukorda ja lähitrende käsitlev traditsiooniline messifoorum koostöös Ehitusala OÜga.

Messi ekspositsioonist leiab nii ehitusmaterjale, -seadmeid, masinaid tarnivaid ettevõtteid, aga ka ehitusalast teavet ja finantsvahendust pakkuvaid ettevõtteid.Huvitavas lisanduseks on end esmakordselt messil tutvustav TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, mille rahvusliku ehituse eriala diplomandide käe all valmib nelja messipäeva jooksil traditsiooniline setu saun.

„Rahvusliku ehituse eriala eesmärk on jätkata rahvuslikke käsitöötraditsioone ehituse vallas. Tunda tuleb nii igivanu kui moodsaid ehitusvõtteid, et ka igapäevases keskkonnas säiliks esivanematelt päritu,“ rõhutavad Viljandi kultuuriakadeemia osalejad. Seetõttu pannakse ka õppetöös erilist rõhku palkehitusele.

Mess avab uksed kolmapäevalkolmapäeval, 6. aprillil kell 11–18

neljapäeval, 7. aprillil kell 10–18reedel, 8. aprillil kell 10–18laupäeval, 9. aprillil kell 10–17

Hinnainfo:Sissepääs:

tavapilet 4,5 eurot,sooduspilet flaieriga 3 eurotsooduspilet õpilastele ja pensionäridele 2,5 eurotkutsetega tasuta 

Autor: Kadri Tamm

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785