Soome ehitusfirma süüdistab Leedu keskkonnaministrit Merko heaks töötamises 

Soomlastele kuuluv ehitusfirma süüdistab Merko Leedu tütre endist juhti, kes nüüd ametis keskkonnaministrina, ühe Vilniuse suure kaubanduskeskuse ehitusel Merko heaks töötamises, kirjutab news2biz Lithuania.

Vilniuses asuv kinnisvaraarendaja Olinda, mis kuulub Soome ettevõttele Vicus, kahtlustab, et põhjuseks, miks 28 000 ruutmeetri suuruse kaubanduskeskuse ehitusõigus on peatatud, peitub objekti ehitaja Merko Statyba lähedastes suhetes  keskkonnaministri Gediminas Kazlauskas’ega.

Olinda esindaja, õigusbüroo Sorainen sõnul sõlmiti leping Merkoga Statyba'ga 2010. aasta alguses, ent aasta keskel keeldus ehitaja töid alustamast, küsides lisaraha ja tõstatades küsimuse tehnilise projekti vastavusest ehitusloale. Vicuse tegevjuhi Risto Hiekka sõnul lõppes aga vaidlustamise aeg juunis 2010, ent alles oktoobris hakkas ehitusinspektsioon objekti vastu lähemalt huvi tundma.

Olinda on andnud asja arbitraaþikohtusse, kuna Merko Statyba pole täitnud lepingujärgseid kohustusi. Lisaks on Olinda esitanud kaebuse eetikakomisjonile keskkonnaministri võimaliku võimu kuritarvitamise kohta. Gediminas Kazlauskas sai ministriks 2008. aastal, pärast Merko Satyba tegevjuhi ametist lahkumist. 

Merko Statyba märkis selgituses news2biz-ile, et nende arvates on Olinda oma sõnavõtuga rikkunud konfidentsiaalsuslepet kahe osapoole vahel ja vahekohtu protsessis. Minister ega ministrile otse aruandvad institutsioonid pole Olinda nimetatud perioodil vastu võtnud otsuseid, mid puudutaksid Merko Statybad. Samuti ei esitanud Merko tütar ühtegi taotlust, mida tulnuks lahendada mingil teatud viisil, millele viitas Olinda, kinnitas ettevõte.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed