30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn algatab Väike-Õismäe kõrghoone planeeringu

Tallinna linnavalitsus plaanib tänasel istungil algatada Õismäe tee 105, 105a, 107, 107a, Paldiski mnt 221 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu koostamise, mis näeb ette ehitusõiguse määramise uue kuni 104 korteriga kõrghoone rajamiseks.

Planeeringu eesmärk on Haabersti linnaosas asuvate Õismäe tee 107, Paldiski mnt 221 kinnistute ümberkruntimine ning moodustatavatele kruntidele ehitusõiguse määramine kokku ühe kuni 14 maapealse korrusega, 1 maa-aluse korrusega äripindadega kuni 104 korteriga elamu ning ühe 4 maapealse korrusega parkimismaja ehitamiseks ja ühe olemasoleva 14-korruliselise korterelamu, ühe 14 maapealse korrusega äripindadega korterelamu, ühe 1 maapealse korrusega tootmishoone, ühe 1 maapealse korrusega ja ühe 2 maapealse korrusega ärihoone, ühe 1 maapealse korrusega kauplus-klubimaja ehitusõiguse täpsustamiseks.

Kokku on kavandatud üks elamumaa, kolm transpordimaa, kaks ärimaa, üks tootmismaa, üks sotsiaalmaa (üldkasutatav maa), kaks 5% ärimaa ja 95% elamumaa ning üks 55% ärimaa ja 45% sotsiaalmaa (ühiskondlike ehitiste maa) sihtotstarbega krunt.

Lisaks on detailplaneeringu ülesanne üldiste maakasutustingimuste määramine ja heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsude, parkimise ning tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendamine. Planeeritava maa ala suurus on 5,82 ha.

Detailplaneeringu algatamist taotles 2005. aasta novembris UAB Snoro Investiciju Valdymas, kes soovis kinnistutele ja lähialale ehitusõiguse määramist olemasoleva kaupluse juurdeehituseks ja kahe korterelamu ehitamiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785