Saastekvoodi müügituluga renoveeritakse veel 37 kinnisvaraobjekti

Valitsus kiitis tänasel istungil täiendava päevakorrapunktina heaks riigi kasutamata saastekvoodi müügi Jaapani konglomeraadile Sumitomo Mitsui Banking Corporation kogumahus 5,5 miljonit AAU’d. Müügist saadav tulu suunatakse kohalike omavalitsuste hooneid energiasäästlikumaks muutvatesse investeeringutesse.

Kokku renoveeritakse 37 kinnisvaraobjekti, millest 20 on haridus-, üheksa kultuuri- ning kaheksa sotsiaalvaldkonna objekti. Toetusi saavad ülikoolid ja nende raamatukogud, loomaaed, koolid, lasteaiad, hooldekandeasutused, spordihooned, kultuurikeskused jms objektid üle Eesti.

Suurima mahuga renoveerimistööd avalik-õiguslike juriidiliste isikute hoonetes on kavas näiteks Tartu Ülikooli Raamatukogus, Maaülikooli õppehoones ning Tallinna Ülikooli raamatukogus. Kohalike omavalitsuste hoonetest on suurima mahuga renoveerimistööd kavas Keila Tervisekeskuses, Tallinna Loomaaias, Koeru keskkoolis, Tartu lasteaias Krõll, Tartu lasteaias Annike, Valga Hooldekodus ja Iru Hooldekodus.

Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara Aktsiaselts koos renoveeritavate hoonete omanikega ning projektide elluviimise eest vastutab rahandusministeerium.

Tegemist on neljanda peamiselt kohalike omavalitsuste hoonetele suunatud paketiga. Objektide valikul eelistati hooneid, kus CO2 heitkoguse kokkuhoid ja kasusaajate arv on investeeritava miljoni krooni kohta suurim. Selliselt tagatakse maksimaalne tulemus CO2 kokkuhoius ja võimalikult paljusid inimesi mõjutav avaliku teenuse kvaliteedi tõusus.

Kavandatud tööde teostamise tulemusena väheneb energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatav CO2 hulk. Lisaks on investeeringutel positiivne mõju hoonete sisekliimale ning töökeskkonnale tervikuna, mis aitab kaasa neis hoonetes elanikele osutatavate teenuste taseme tõusule. Investeeringud aitavad säilitada ning luua töökohti ehitussektoris ning vähendavad hoonete haldamise püsikulusid tulevikus. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed