3. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingi lõpetas Koger & Partneritega lepingu

Helsingi ütles Koger & Partneritele üles Käpyla põhikooli remondi lepingu, ehitusteenistus HKR-Rakennuttaja on piirkonna oma kontrolli alla võtnud, kirjutab Helsingin Uutiset.

„Me ei oska öelda, miks Eestist pärit peatöövõtja pole suutnud töid lepingu järgi teha. Oleme püüdnud neilt informatsiooni saada, miks töid graafiku järgi tehtud pole, kui aga selgitusi ei tulnud, läks leping katkestamisele,“ ütles HKR-Rakennuttaja tegevjuht Erkki Nurmi.

Kinnisvarakomisjon kiitis teisipäeval heaks lepingu ülesütlemise HKR-Rakennuttaja ja peatöövõtja vahel. Kooli remont algas eelmise aasta augustis. Koger & Partnerite juhitud tööde maksumus oli 5 miljonit eurot.

„Tean, et probleeme on olnud sellega, et peatöövõtja pole suutnud ajakavast kinni pidada. Praeguseks on tööd juba peaaegu 16 nädalat hilinenud. Meie jaoks on väga oluline, et koolide remont käiks täpselt graafiku järgi,“ märkis kinnisvaraameti projektijuht Irmeli Grundström. Tema teada tuleb väga harva ette, et remondihange katkestatakse peatöövõtja tõttu.

Helsingin Uutiste andmetel on ehitusplatsilt varastatud tööriistu ja metalli, Nurmi seda kinnitada ei teadnud, aga tema sõnul on varastamine Helsingi ehitusplatsidelt üldlevinud. „Kui materjale kellegi tööplatsilt varastatakse, on see hankija probleem. Meile kuuluvad asjad, mida ära viia ei saa,“ märkis Nurmi, kes selgitas, et pole kõigi teemadega päris kursis, sest vastab küsimustele puhkusele läinud kolleegi asemel..

Praegu pole teada, kui kaua remont seisab. HKR-Rakennuttaja otsib praegu uut peatöövõtjat. Kui korraldatakse uus hange, kulub veel kaks kuud aega. „Püüame leida mõne kiiremini töötava lahenduse,“ märkis Nurmi.

Käpylä põhikool läks kapitaalremonti, mis pidi hõlmama väliskatte vahetust, akende ja katuse vahetust, turvalisuse ja tuletõrjeohutuse parandamist, ehitis tuli muuta energiasäästlikuks. See oli 1955. aastal ehitatud koolile esimene kapitaalremont. Remondi lõpptähtaeg on 2012. aasta august.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785