3. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN Capital likvideerib enda aktsiafondid

EfTEN Capital peatas ettevõtte osakute tagasivõtmise ning alustab investeerimisfondide TI EfTEN Globaalne Portfell ja TI EfTEN Maailma Pärlid likvideerimismenetlusega. EfTEN lõpetab koostöö fondide juhtimisega tegelenud Kristjan Lepikuga.

EfTEN Capitali teate kohaselt võttis ettevõtte nõukogu 1.märtsil vastu fondide likvideerimisotsuse, seejärel teavitati finantsinspektsiooni ja depositooriumi. EfTEN Capitali juhatuse liikme Viljar Arakase sõnul ei saavutanud TI EfTEN-i fondid mõistliku ajaperioodi jooksul tulemust, mis oleks vastanud kavandatud eesmärkidele ja rahuldanuks ettevõtte nõukogu ning juhatust.

„Alustame TI EfTEN-i kahe fondi likvideerimismenetlusega, mis on investorite huvides optimaalseim viis tegevuse lõpetamiseks. Nii TI EfTEN Globaalne Portfell kui TI Eften Maailma Pärlid on hea likviidsusastme juures ning fondidel puuduvad võlausaldajad. Fondide likvideerimisel võõrandame võimalikult kiiresti ja osakuomanike huve järgides fondi varad, täidame seadusest ja lepingutest tulenevad kohustused ja seejärel tehakse väljamaksed osakuomanikele,“ ütles Arakas.

Kokku on mõlema fondi maht 28.02 seisuga 2.432 miljonit eurot, millest EfTEN Capitali aktsionärid või nendega otseselt seotud ettevõtted on paigutanud ca 90 protsenti vahenditest. „Likvideerimismenetluses ei tasuta fondivalitsejale väljumistasu, mis mõlema fondi puhul on 1,5 protsenti. Usutavalt on mõne kuuga kogu protsess korrektselt ja investorite huvidest lähtuvalt läbi viidud, misjärel aktsiafondidega tegelev struktuuriüksus lõpetab oma tegevuse,“ sõnas Arakas.

EfTEN Capitali aktsiafondidega tegelev üksus loodi 2009. aasta sügisel koostöös Kristjan Lepikuga, kes on tuntud Tarkinvestor.ee portaali eestvedajana, et kinnisvarasse investeeriva EfTEN Capitali tegevusvaldkonda laiendada.

Kristjan Lepiku sõnul on hinnatasemed maailma aktsiaturgudel suhteliselt kõrged ja soodsaid ostuvõimalusi vähe. „Samas 12 kuu lõikes on riske päris palju ning selles valguses on mõistlikum investoritele raha tagastada, kui olla riskidele avatud,“ ütles Lepik

EfTEN Capitali põhifookuseks jäävad endiselt kinnisvarafondi ja – portfelli valitsemine ning kinnisvaraga seotud investeeringud, kus ettevõte näeb tänastelt hinnatasemetel suurt arenguruumi. EfTEN Capital valitseb Eestis 29 ärihoonet, milles tegutseb 290 üürnikku kokku üle 120 000 ruutmeetri üüritaval pinnal. „Oleme kriisi ajal teinud mitmeid häid investeeringuid. Kristjan Lepik teeb nüüd edasi oma asja ja meie oma asja,“ ütles Arakas.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785