29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Ida-Virumaal tehinguid mullusest napimalt

Uus Maa Jõhvi kontori hindaja Tatjana Prokofjeva sõnul  võib Ida-Viru kinnisvarahind aastaga tõusta keskmiselt  5-6%. Praegu aga tuleb arvestada, et pakkumishinnad on kuni 30% turuväärtusest kõrgemad.

Aasta alguskuud on Ida-Viru kinnisvaraturule toonud küll piisavalt huvilisi, kuid kinnisvara ostu-müügi tehinguid tehti jaanuaris-veebruaris ligi 8% vähem kui mullu samal ajal (maa-ameti andmetel 629 ostu-müügi tehingut). "Märtsikuu kujuneb tehingute poolest tõenäoliselt aktiivsemaks. Pikemas perspektiivis peaks nõudluse suurenemine ka kinnisvara hindu kergitama ning aasta pärast võime rääkida ehk keskmiselt kuni 5-6 %-lisest  hinnatõusust Ida-Viru kinnisvaraturul," rääkis Prokofjeva.

Kohtla-Järvel on pakkumises valdavalt järelturu korterid, kuna uusi ehitusi ega hoonete olulisi renoveerimisi pole tehtud, välja arvatud Aru tn 3 korterelamu Ahtme linnaosas, kus korterid on pakkumishindadega 320 €/m2. Linnas on piisavalt palju pakkuda remonti vajavaid kortereid hinnavahemikus 27-85 €/m2, mõned üksikud üle selle taseme. Majade pakkumishinnad on linnas hinnavahemikus 117-803 €/m2.

Jõhvi ja Kohtla valla maapiirkondade majad on valdavalt pakkumishindadega 271 kuni 596 €/m2.

Üldjoontes on kinnisvaraportaalide pakkumishinna keskmiselt kuni 15% kõrgemad kui tehinguhinnad. Ida-Virumaa maakonna keskuses oma kinnisvara sooviv müüja peab arvestama portaalide hindadest mõnevõrra väiksema müügihinnaga.

Elukondliku kinnisvara pakkumishinnad JõhvisJärelturu  korterid                  117-857 €/m2 

Renoveeritud korterid           691-902 €/m2 Uusarenduste korterid         581-1271 €/m2 Majad                                       226-1222 €/m2Allikas: City24

Sõltuvalt objektist ja kui erandlikud pakkumised välja jätta, võib pakkumishind olla müügihinnast ka kuni 30 % kõrgem. Sellistel juhtudel on aga tegu vale pakkumishinnaga, mis ei arvesta reaalset turuseisu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785