Maxima: eelkõige investeerime põhitegevusse, mitte betooni

Ettevõtted loobuvad kinnisvaraomaniku staatusest, et investeerida oma põhitegevusse ning ühtlasi vabaneda ka riskidest. Nii otsustas ka kaubanduskett Maxima müüa ketile kuulunud krundi, millele ostja hakkas 2008. aastal kaubanduskeskust ehitama.

„Maxima on kaubandusfirma ja kui on võimalik, üritame vältida investeerimist kruntidesse ja betooni,“ põhjendas otsust Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid. Krundi müük andis ettevõttele võimaluse investeerida raha oma tegevuse laiendamisse. "Samas peame tegevuse arendamise seisukohast turul silma peal ning väärt krundipakkumise korral oleme valmis ka investeeringuid tegema," lisas ta.

Erilaid selgitas, et sale and lease tehinguks on ostja leidmine ja läbirääkimised alati keerulised, sest pole ju tegu pelgalt millegi müümisega, vaid pikaajalise koostöö korraldamisega. „Ostjate leidmine on seda keerulisem, mida kehvem on majanduse üldine olukord. Selge see, et kriisiaastatel on kinnisvarasse investeerijaid raskem leida,“ nentis Erilaid.


 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed