21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas sulaveekahjusid ära hoida?

If Kindlustuse vanemtootejuht Merko Kimsto hoiatab, et kui tänavu talvel maha sadanud suure lumekoguse sulamise perioodile lisanduvad vihmasajud, võib kahju olla väga suur. Samas on suuremaid sulaveekahjusid võimalik targalt toimides oluliselt vähendada.

Soovitused kahjude vältimiseks:  - Eemalda lumevallid hoone seinte äärest, et sulavesi ei tungiks maja konstruktsioonidesse.

- Kortermajade viimaste korruste kodudele tekkinud veekahjustused on tihti tingitud sellest, et lume sulaveele ei ole tagatud korralikku äravoolu. Seega on viimane aeg koristada katustelt lumi ja jää!- Üleujutusohu korral teisaldage elektririistad, olmeelektroonika ning väärisesemed kõrgemale korrusele, et kaitsta neid võimalike veekahjustuste eest.- Emotsionaalset väärtust omavaid esemeid võiks hoida kindlas kohas, et nad ei saaks kahjustada.- Korista kraavid ja puhasta truubid, et ei tekiks sulavee äravoolu takistavaid ummistusi.- Kui eelnevatel aastatel on liigvesi probleeme tekitanud, võiks majapidamisse osta tühjenduspumba.- Kontrollige oma kindlustuspoliisi. Veenduge, et poliis on kehtiv ning see on piisavalt ulatusliku kaitsega (sh üleujutuse lisakaitse).

If juhib tähelepanu asjaolule, et lumesulaveest põhjustatud üleujutuste tekitatud kahjude korvamiseks tuleb eluase kindlustada vastavat kaitset sisaldava paketiga.

"Üleujutuste kaitset sisaldavat superpaketti on võimalik osta sõltumata sellest, millal algab kindlustusperiood. Ettevõtete puhul tuleb osta vastava üleujutuse lisakaitse,“ ütles If Kindlustuse juhatuse liige Artur Praun. 

Nagu kindlustuses tavaks, kehtib kindlustuskaitse ootamatu ja ettenägematu üleujutuse korral. Näiteks ei saa ootamatuks ja ettenägematuks lugeda üleujutust Soomaal piirkonnas, kus paadiga liiklemine on igakevadine paratamatus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785