21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ämari hange taas vaidluse all

OÜ Fund Ehitus ja AS KMG Ehitus vaidlustasid taas enese kvalifitseerimata jätmise kaitseministeeriumi Ämari lennubaasi tugistruktuuride ligi 11 miljoni eurosel ehitushankel, vahendab BNS.

Riigihangete vaidlustuskomisjon rahuldas varem ühispakkujate Fund Ehituse ja KMG Ehituse vaidlustuse ministeeriumi esmase kvalifitseerimata jätmise otsuse kohta. Komisjoni otsuse kohaselt ei olnud ministeeriumi otsus piisavalt põhjendatud.

Seejärel jättis kaitseministeerium Fund Ehituse ja KMG Ehituse uuesti kvalifitseerimata, põhjendas seda põhjalikumalt. Ministeerium jättis ühispakkujad hankemenetluses kvalifitseerimata, kuna neil polnud väidetavalt hankes osalemiseks kõiki vajalikke majandustegevuse registri registreeringuid.

Ministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles BNS-ile pärast Fund Ehituse ja KMG Ehituse teistkordset kvalifitseerimata jätmist, et teisi pakkumisi ministeerium ei vaadanud, oodates ära Fund Ehituse ja KMG Ehituse kvalifitseerimata jätmisest tulenevad edasised arengud.

Pärast esimest pakkumiste kvalifitseerimist tunnistas ministeerium Ämari lennubaasi tugistruktuuride ehitushankel võitjaks ASi Nordecon. Varasema info kohaselt laekus Ämari lennubaasi tugistruktuuride ehitushankele kuus pakkumist hinnavahemikus 11–14 miljonit eurot.

Hange on osa Ämari lennubaasi kui terviku väljaehitamise projektist. Kõnealuse konkreetse hankega rajatakse Ämarisse eraldi angaar parajasti valves olevatele õhuturbehävitajatele, lennubaasi teenindamiseks vajalike sõidukite autopark ja garaaž-töökoda. Samuti ehitatakse baasi meditsiinikeskus, lihtne reisijateterminal baasi kaudu sisse- või väljalendavate sõjaväelaste tarbeks, kaubakäitluse vaheladu ning lämmastiku- ja hapnikuhoidla.

Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 8,05 miljonit eurot. Ehitustööd kestavad kava järgi 11 kuud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785