Parimad võrguehitised asuvad Viljandi- ja Tartumaal

Täna kuulutas Jaotusvõrk koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga (EETEL) esimest korda välja konkursi Aasta Elektrivõrguehitis 2010 võitjad.

Elektrivõrguehitiste konkurss toimus sel aastal esimest korda, tunnustamist on kavas jätkata iga-aastase traditsioonina. Täna toimuval auhindamisel antakse võitjatele üle sümboolne klaasist isolaator, millel on kujutatud elektrivõrku.

Tunnustust parimatele elektrivõrgu ehitusobjektidele jagatakse kahes kategoorias: piirkonna- ja jaotusalajaamad ning kesk- ja madalpinge ehitusobjektid.

„Soovime tunnustusega tähelepanu juhtida kõrgeid kvaliteedinõudeid seadvale  ja suurt professionaalsust nõudvale tööle - peavad ju elektrivõrgu ehitusobjektid vastu pidama vähemalt 40 aastat,“ selgitas konkursi mõtet Jaotusvõrgu võrguhalduse osakonna  juhataja Innar Kaasik ja lisas, et tunnustamisest on kavas kujundada iga-aastane traditsioon.

Piirkonna- ja jaotusalajaamade kategoorias hindas þürii võidutööks Empoweri läbiviidud Viljandi alajaama 35 kV jaotusseadme ehituse, mis parandas oluliselt Viljandi kesklinna, Nuia, Mustla ja Sürgavere piirkonna elektrivõrgu töökindlust.

Kesk- ja madalpinge ehitusobjektide kategoorias kuulutati võidutööks Tartumaal asuva Valguta kooli alajaama piirkonna elektrivõrgu ümberehitus, mille teostas Pental Elekter. Töö käigus  paigaldati 2 uut alajaama ning rajati 2,3 kilomeetrit maakaabelliini, mille tulemusena paranes piirkonna elektrivõrgu pinge ja varustuskindlus.

Kaasik lisas, et þürii pööras kvaliteeti hinnates tähelepanu ka maadeomanike rahulolule ja ehituse järgselt teostatud heakorratöödele, mille osas oli Pental Elektri projekt eeskujulik.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed