Euroalal kahanesid ehitusmahud aastaga 4,5%

Euroala ehitussektori toodangumaht suurenes sesoonselt korrigeeritud andmetel jaanuaris võrreldes eelnenud kuuga 1,8%, ent võrreldes aastatagusega kahanes 4,5%, teatas Eurostat.

Kuu võrdluses liikmesriikide ehitustoodangu maht kasvas viies ja langes seitsmes riigis. Kõige suurem kasv registreeriti Saksamaal (36,3%), Prantsusmaal (7,9%) ja Sloveenias (3,8%) ning suurim langus Suurbritannias (-9,4%), Rumeenias (-6, 4%) ja Poolas (-3,1%).

 Aastases võrdluses tõusid ehitusmahud seitsmes liikmesriigis ja langesid kuues. Kõige suurem kasv registreeriti Saksamaal (55,4%), Poolas (11,1% ja Rootsis (10%), suurim langus Hispaanias (-43,2%), Sloveenias (-17,1%) ja Bulgaarias (-12,4%).

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed