17. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Binders lõpetab ka Pärnu ümbersõidutee hooldamise

Veebruaris Pärnu ümbersõidutee ehituslepingust ühepoolselt loobunud Läti ehitusfirma Binders lõpetab tulevast esmaspäevast ka ehitusobjekti hooldamise.

Bindersi juhatuse liige Normunds Luste sõnul on ettevõte ohutute sõidutingimuste tagamiseks juba üle kuu aja oma vahenditega ehitusobjekti hooldanud ja viib sellel nädalal viimast korda läbi juurdepääsuteede tehnohoolduse ning parandab sulaperioodist tingituna tekkivad arvukad augud.

„Teavitasime ehitusobjekti hooldamise lõpetamisest aegsasti Eesti maanteeametit, kuid objekti tellija ei ole teinud konstruktiivseid ettepanekuid lepingu lõpetamisega tekkinud probleemide, sh ehitusobjekti hooldamise küsimuse lahendamiseks,“ märkis Luste.

Binders teatas veebruaris, et otsustas tellija süstemaatilise ebajärjekindluse tõttu lõpetada omapoolselt maanteeametiga sõlmitud lepingu Pärnu ümbersõiduteede ehitamiseks, mis on toonud ettevõttele vähemalt miljon latti kahju, sest SIA Binders oli ehitustööde teostamise algetapil sunnitud parandama ja kõrvaldama Eesti ehitusfirma Koger & Partnerid (projekti partnerfirma) poolseid puudujääke.

Hiljem muutis olukorra Bindersi juhtide hinnangul veelgi keerulisemaks tellija võimetus või soovimatus tekkinud olukorda konstruktiivselt lahendada.

Koger & Partnerite ja Bindersi vaheline  konsortsium loodi Eesti ettevõtte initsiatiivil 2009. aastal, et osaleda maanteeameti korraldatud konkursil Pärnu ümbersõidutee ehitamiseks.

„Alguses kuulus konsortsiumis juhtpositsioon ja põhivastutus Eesti ettevõttele, kuid kahjuks selgus ehitustööde käigus, et Eesti partneril polnud sellise mahuka töö tegemiseks ei ressursse ega ka vajalikku professionaalsust, misjärel otsustas Blinders oma maine säilitamiseks haarata objekti juhtpositsiooni enda kätte," rääkis Luste ja lisas, et toona arvati, et nii suudetakse objekt kvaliteetselt ja kokkulepitud tähtajaks lõpetada.

Leping Pärnu ümbersõidutee ehitamiseks sõlmiti 2009. aastal. Ettevõtete Binders ja Koger & Partnerid ühine pakkumine nägi ette tööde teostamist kahes järgus ühtekokku 23 632 193 euro eest. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785