15. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ostuhuvi suundub Võru-, Põlva- ja Jõgevamaa maatükkidele

Ostjate huvi kasvu on tänavu oodata Võru-, Põlva- ja Jõgevamaal asuvate elamu- ja maatulundusmaade vastu, leiab Pindi Kinnisvara oma turuülevaates.

Võru linna korteriturg muutus veebruaris aktiivsemaks, hinnad on püsinud pikemat aega ühtlasel tasemel. Eramute ja äripindade osas on ostuhuvi suhteliselt tagasihoidlik.

Põlvas on tehingute aktiivsus endiselt väga madal.

Jõgeval hakkab korterite turg stabiliseeruma, tehinguhinnad on tänaseks langenud tasemele, kust võib oodata aktiivsuse kasvu. Eramute pakkumisi on Jõgeval vähe ning ka huvi on üsna leige. Äripindade osas on turg väga passiivne.

Ülaltoodud maakondade territooriumil asuvate hoonestatud ja hoonestamata elamu- ja maatulundusmaade osas on tänavu oodata aktiivsuse tõusu.

Valga linna kinnisvaraturg on jätkuvalt loid ning napib nii huvilisi kui mõistliku hinnaga pakkumisi. Toimunud on vaid üksikud müügitehingud valdavalt turu madalamate hindadega. Erinevalt eelnevatest kuudest on veebruaris olnud passiivne ka üüriturg.

Viljandi kinnisvaraturg kohaneb eurohindadega, veebruar oli ostuhuvilistest klientide poolest veel vaikne. Samas lisandub pakkumistesse pidevalt uusi müügiobjekte, mis näitab, et müüjad on valmis hakkama müügiks vajalike toimingutega tegelema. Huvi tunti kõige rohkem Viljandi linnas 2-toaliste korterite vastu.

Haapsalus oli veebruar jätkuvalt aktiivne ostuhuviliste päringute poolest. Sooviti küll tutvuda müügiobjektidega, ent tehingute arv on jätkuvalt madal. Huvi ja päringute arvu tõus on täheldatav eelkõige odavamate, 12 780-22 370 € (200 000- 350 000 kr) maksvate korterite ja alla 63 912 € (1 mln kr) maksvate majade osas. Sarnaselt varajasematele aastatele hakati veebruaris tundma huvi väiksemate maamajade ning suvilate vastu.

Jõhvis tuntakse üha enam huvi keskmisest kallimate objektide vastu. Viimase kuu jooksul on tehtud ka tehinguid heas seisukorras majade ning renoveeritud korteritega, mis on märk sellest, et ka Ida-Virumaa hakkab masust tasapisis toibuma. Muuhulgas sooritatakse rohkem tehinguid ka pangalaenuga.

Raplas lähevad endiselt kiirelt müügiks turuhinnast odavamad kinnisvaraobjektid. Huvi on vahetusvariantide vastu, kuid reaalselt jõutakse vahetusega tehinguni harva.

Rakvere linnas jääb keskmises seisukorras korterite ruutmeetri hind vahemikku 287-383 €. Enim tunti huvi ja osteti 2-ja 3-toalisi rahuldavas seisukorras kortereid.

Samuti tuntakse huvi ka Rakvere lähiümbruses asuva kinnisvara vastu (Haljala, Sõmeru, Kadrina).

Kuressaares tuntakse jätkuvalt väiksemate ja odavamate korterite vastu. Mõningane huvi on ka majade vastu tekkinud, kuid tehinguni tavaliselt ei jõuta.

Paides veebruaris ostjad aktiviseerusid. Peamiselt tunti huvi eramute, aga ka lähiümbruse maamajade vastu. Üllataval kombel on müüjad asunud hinnaga survet avaldama, eeldades, et euro kasutuselevõtt tõstab automaatselt kõiki hindu.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785