Klooga maantee äärde plaanitakse 75 000 m2 äripinda 

23. veebruaril lõppes Harku vallavalitsuses Klooga maantee äärde planeeritava ärikeskuse detailplaneeringu avalikustamine. Planeering on kogunud paarkümmend vastuväidet ning paljud vallaelanikud on uue arenduse vastu, kirjutab Harju Elu.

Kardetakse uue kaubanduskeskuse tõttu kuni 5000 auto lisandumist päevas; arvatakse ka, et piirkonnas ei jätku vett, kuna veevarud on piiratud ja probleem tekib kanalisatsiooniga.
 
Inglise kapitalil põhinev OÜ Oxford Sustainable soetas Suurupi külla, Tabasalu-Klooga maantee äärde ligi 10 hektarit maad juba enne arendusbuumi, soovides sinna rajada multifunktsionaalse elukeskkonna.

Uue üldplaneeringu kohaselt on alale ette nähtud äri- ja elamumaa otstarve. Harku abivallavanema Erik Sandla sõnul on arendaja uute plaanide järgi elamute arvu ja kortereid kõvasti vähendatud ning kavandab ka ärihoone ja mõne kortermaja ehitust. Äripinda on kavandatud kokku 75 000 ruutmeetrit.

"75 000 ruutmeetrit kõlab küll natuke hirmuäratavalt, me kujutleme seda kui Ülemiste kaubanduskeskuse neoonreklaamides helklevat seinamüüri. Tegelikult sellest 75 000 ruutmeetrist 28 000 ruutmeetrit on maa-alune parkla. Ülejäänud 47 000 ruutmeetrist võtavad osa enda alla kaubandus- ja tootmispinnad, ka on sinna planeeritud rajada sotsiaalseid objekte, näiteks lastehoid, spordikeskus, kindlasti kolivad mõned firmad oma kontori sinna,“ tutvustas Sandla. Kompleks on plaanitud valmis ehitada 20 aasta jooksul.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed