9. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volta alajaamas ehitustööd lõpusirgel 

Märtsis jõuab viimasesse etappi 2009. aastal alanud uue Volta 110/6 kV alajaama ehitus, mille ehitusse investeerib Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ üle kahe miljoni euro. Volta alajaama ehitus võib tuua katkestusi Põhja-Tallinnas.

Alajaam valmib täielikult tänavu novembris ning see tõstab tunduvalt Põhja-Tallinna elektrivõrgu töökindlust, vähendades elektrikatkestusi ja võimalike rikete kõrvaldamiseks kuluvat aega.

Volta alajaama ehitusse investeerib Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ üle kahe miljoni euro (32,2 miljonit krooni). Projekti kogumaksumus on üle 4,8 miljoni euro (75,7 miljonit krooni). Ehituse peatöövõtja on Merko Ehitus, projekti viiakse läbi koostöös Eleringiga.

Jaotusvõrgu juhi Tarmo Mere sõnul tuleb Volta-sarnaste kaasaegsete alajaamade ehitustempot üle Eesti tõsta. „Maakaabel kombinatsioonis kaasaegsete alajaamadega on tulemuslikem viis töökindla elektrivõrgu rajamisel. Samuti on uued alajaamad varustatud kaasaegsete automaatikaseadmetega, mis võimaldavad kiiret rikkekoha leidmist ja rikke kõrvaldamist. Seega väheneb nii elektrikatkestuste arv kui ka võimalike katkestuste kestus,“ rääkis Mere.

Viimase suurema ehitustööde etapina toimub märtsis vanade keskpingekaablite väljavahetamine ja toite üleviimine uude alajaama. Uusi keskpingekaableid tuleb paigaldada 6 kilomeetri ulatuses. Kuna asendatavad kaablid on väga vanad, võib nende väljakaevamine ja liigutamine põhjustada rikkeid.

Sellega seoses palub Jaotusvõrk Põhja-Tallinna elanikelt mõistvat suhtumist ning teeb ka kõik endast sõltuva, et kaablite asendamine võimalikult vähe elanike igapäevaelu häiriks. Kõikidest plaanilistest katkestustest informeerib Jaotusvõrk linnaosa elanikke ette, avariiliste katkestuste puhul saab infot rikketelefonilt 1343.

Kokku investeeris Jaotusvõrk eelmisel aastal elektrivõrgu uuendamisse üle 60 miljoni euro ehk kogu võrguteenuste osutamisest teenitud ärikasumi. 2010. aastal ehitati 762 kilomeetrit maakaablit ja rajati 772 kaasaegset alajaama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785