Tallinn taotleb enda omandisse üle 100 ha maad 

Tallinna linnavalitsus kavatseb teha linnavolikogule ettepaneku taotleda munitsipaalomandisse ligi 64,3 hektari suurune Vabaõhumuuseumi tee 63 maatükk. Samuti soovitakse omandisse viit Lasnamäel asuvat maatükki kogupindalaga 41 hektarit.

Ühtlasi teeb linnavalitsus ettepaneku määrata maatükist moodustatava katastriüksuse sihtotstarbeks sotsiaalmaa-üldkasutatav maa.

Maatükil paiknev Õismäe rabamets koos jalgteede ja kraavidega on avalikult kasutatav roheala Vana-Rannamõisa tee ja Vabaõhumuuseumi tee vahelisel maal. Tallinna üldplaneeringu kohaselt jääb taotletav maa metsade, parkide ja looduslike haljasalade maakasutusfunktsiooniga alale, mis on puhkeotstarbelise alana mõeldud avalikuks kasutamiseks.

Tallinna rohealade teemaplaneeringu järgi on Vabaõhukooli tee 63 maatüki nimetus Õismäe raba, mis on oluline sotsiaalse ja ökoloogilise tähtsusega. Haabersti linnaosa üldplaneeringuga on kavandatud maale rajada puukooremultšiga kaetud terviserada, mida saab kasutada ka õppematkadeks.

Roheala eesmärk on säilitada raba ja sellega piirnev ala, kaitsta lindude ja loomade pesitsuskohti, luua õpilastele ja teistele loodushuvilistele võimalus tutvuda linnas haruldase looduskooslusega.

Ühtlasi soovitakse taotleda sotsiaalmaana/üldkasutatava maana munitsipaalomandisse viis Lasnamäe linnaosas paiknevat maatükki kogupindalaga 41 ha, neist suurim on Alvari tn 39/Mustakivi tee 21 maatükk ligikaudse pindalaga 29,5 ha. Tegemist on elamutevaheliste haljasalade, juurdepääsuteede, platside ja mänguväljakutega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed