Majatootja: sobivat tootmispinda keeruline leida

Energiasäästlikke moodulmaju tootev Ultrakub OÜ tegevjuht Mihkel Pukk otsis rendipinda tootmise laienemise tõttu ja leidis nõudmistele vastava pinna Kuusalu Tehnopargist.

Nõudmiste nimekirjas olid esikohal kõrged ja laiad uksed ning sisekraana. “Tuleb tunnistada, et liiga palju sobivaid  tootmispindasid Eestis just pole. Arvestatavaid kohti oli alla kümne ning käisime isegi Lõuna-Eestis vaatamas. Seal on hinnad küll soodsad, ent logistilist poolt oleks olnud keerulisem lahendada,” nentis ta, lisades, et Kuusalus said kokku kvaliteet, logistika ja hind. 

“Tallinnas ei olnud hind kaugeltki nii mõistlik. Hinnavahe on tuntav. Ka Kuusalu Tehnopargil endal on huvi saada suuremaid ja stabiilseid rentnikke, sellest kindlasti ka nende hinnapoliitika,” märkis Pukk.

Lõuna-Eesti rendihinnad on Kuusalu omadest veelgi madalamad, kuid odavuse järele pole mõistlik nii kaugele joosta, sest siis kannataks juba logistika. Kuusalu kasuks rääkis Puki sõnul ka see, et kui tootmine hakkab senisest veel paremini minema, on seal suure tõenäosusega võimalik pinda juurde rentida.

2009. aastal alustanud majatootja uus tootmispind oli loogiline jätk tegevuse laienemisele, sest senised ruumid jäid kitsaks. Pealegi on nõudlus energiasäästlike majade järele kasvamas. „Inimesed on taas hakanud mõtlema eluaseme soetamisele ja paljud leiavad, et energiasäästlik maja on ainuke mõistlik variant,“ rääkis Pukk ja lisas, et üsna palju on huvilisi ka Rootsist ja Norrast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed