8. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud: eelistada tuleks tervikrenoveerimist

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi soovitab kortermajade puhul eelistada tervikrenoveerimist ning kutsub kortermaju üles pöörama suuremat tähelepanu energiaauditile.

KredExi tellimusel läbi viidud korterelamute renoveerimisuuringust selgus, et vaid veidi enam kui neljandikus korterelamutes on läbimõeldud renoveerimise aluseks vajalik energiaaudit tehtud.

"Maja üldseisukorra hindamiseks on energiaaudit hädavajalik," rõhutas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi. Mardi sõnul on korteriühistutele ka oluline, et riik energiaauditi tellimisel ühistuid rahaliselt abistab - korteriühistutel on võimalik taotleda KredExist kuni 50% ulatuses energiaauditi ja ehitusprojekti toetust.

Ehitusinsener Targo Kalamees selgitas, et energiaauditi käigus analüüsitakse hoone energiakasutust. "Energiaauditis antakse ettepanekud, kuidas on võimalik energiat tõhusamalt kasutada, tegemata samas järeleandmisi sisekliima poole pealt - õhuvahetus, soojuslik-niiskuslik keskkond, siseõhu kvaliteet, valgustus, akustika jne, samuti mitte piirdetarindite ehitusfüüsikalise toimivuse osas," rääkis ta.

Nii ehitusinsener Targo Kalamees kui Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi soovitavad kortermajade puhul keskenduda tervikrenoveerimisele. "Praegu parim aeg kortermajade kompleksseks renoveerimiseks," kõneles Urmas Mardi.

"Kahtlemata on toetuse saamise võimalusi täna oluliselt enam kui kümme aastat tagasi. Näiteks alates mullu septembrist saavad korteriühistud või -ühisused taotleda KredExist kuni 35% ulatuses korterelamute rekonstrueerimistoetust, millele lisaks saab kasutada korterelamu soodusintressiga renoveerimislaenu, täiendavaid võimalusi pakuvad ka kohalikud omavalitsused," selgitas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785