1Partner: kinnisvaraturg veebruaris ikka madalseisus

Veebruaris tehti Tallinnas kinnisvaraga 574 ostu-müügitehingut, mis on küll 15% enam kui jaanuaris, ent võrreldes aasta viimaste kuudega on aktiivsus endiselt kolmandiku võrra madalam, selgub 1Partner Kinnisvara ülevaatest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul tehti palju tehinguid kroonide eest ära ja uue aasta algus on olnud harjumuspärasest märksa vaiksem. “Turg küll järk-järgult taastub, millele kindlasti aitab kaasa ka kevadine sesoonsus, kuid tõenäoliselt läheb veel mitu kuud, enne kui tehinguaktiivsus normaliseerub,” ütles ta.

Tallinna kinnisvaratehingute kogumaksumus oli veebruaris 42,3 miljonit eurot, mis on 18% rohkem kui jaanuaris ja 5% enam kui mullu samal perioodil.

Veebruaris näitas jaanuariga võrreldes kerget tõusu ka Tallinna korteriturg: tehingute arv kerkis 13% - 383 ostu-müügi lepinguni ning kogumaksumus suurenes viiendiku, 22 miljoni euroni.

Veebruaris langes Tallinna korterite pinnaühiku maksumus 3%, olles 930 eurot ruutmeetri kohta. Maa-ameti statistika kohaselt müüdi Tallinnas veebruaris kõige kallim korter 445 000 ja odavaim 3196 euro eest.

Veebruaris võõrandati Tallinnas 24 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on kolme võrra enam kui jaanuaris. Kalleim elamu leidis ostja 570 000 ja odavaim 3200 euro eest. Veebruaris müüdi Tallinnas üksteist elamukrunti, mis on seitsme võrra enam kui jaanuaris. Kalleim krunt võõrandati ligi 320 000 ja odavaim 12 000 euro eest.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed