7. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank ostis ligi poole Lumani kinnisvarafirmast

Swedbank ostis täna ligi poole Toomas Lumanile kuuluvast kinnisvarafirmast Arealis.

Täna kirjutasid Nordic Contractors AS, Swedbank AS ja Swedbank AB tütarfirma FR&R Invest AB alla lepingu, mille kohaselt FR&R Invest AB omandab ASis Arealis ühe aktsia vähem kui pooled aktsiad finantsinvesteeringuna 3-5 aastaks.

Omakapitali investeering parandab oluliselt Eesti ühe suurema kinnisvaraettevõtte likviidsust ning võimaldab alustada uute arendustega. Arealise omakapital on pärast laiendamist 49 miljonit eurot.

Arealise omanduses ja hallata on teiste seas Shnelli ärimaja ehk Eesti Raudtee peamaja, Nordea Maja, Skype'i peamaja ja Liivalaia ärimaja, kus asub praegu ka Arealise kontor.

“Pole saladus, et masuaeg külmutas Eestis enamiku kinnisvaraarendusi, mille peamiseks põhjuseks ei olnud mitte arenduste vajalikkuse kadumine, vaid arendajate ebalikviidsus,” selgitas Nordic Contractors ASi juhatuse esimees Toomas Luman. “Pikalt kaalutud ja ettevalmistatud tehing aitab meil restruktureerida osa laene ning mis veel olulisem, annab võimaluse kaasata ettevõttele arenduseks vajalikku võõrkapitali. Nüüd, kui äri on taas n-ö käima minemas, on parim aeg arenduste taasalustamiseks ja uute käivitamiseks – esimene läheb lahti juba käesoleval aastal. See aga eeldab kõrget likviidsust.“

Swedbank Eesti tegevjuht Priit Perens ütles, et see leping annab Arealisele paremad võimalused kasvamiseks ja arendustega edasiliikumiseks. “Näeme seda kui võimalust ettevõtet stabiliseerida – Arealise laenukoormus väheneb.“

“FR&R Invest AB on Swedbank Grupi üksus, mis haldab omandisuhteid olukorras, kus ettevõtte kohustused panga ees konverteeritakse ettevõtte aktsiakapitali. Usume, et turu taastudes saame aidata Arealise tugevamale lähtepositsioonile,“ lisas FR&R Invest AB tegevjuht Jan Åberg.

Endine ASi Nordic Contractorsi 100% tütarettevõte AS Arealis on spetsialiseerunud kinnisvaraarendusele. AS Arealis alustas tegevust 2005. aastal. Ettevõte koondab investeeringuid ning arendusprojekte põhiosas ärihoonetesse ning osaliselt ka korterelamutesse. Rahavoo projektides on rendipinda 36 100 m² ning nende täitumus on 96,4%. Sihtturud on Eesti ja Leedu.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785