4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERM kuulutas välja uue hoone ehitushanke

Eesti Rahva Muuseum koostöös Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutusega (ERMES) kuulutas täna välja ERM-i uue hoone "Mälestuste väli - Eesti Rahva Muuseumi peahoone ehitus" ehituse riigihanke. 

Eesti Rahva Muuseumi hoone suletud netopind on 33 268 m2 ja ehituse eeldatav arvutuslik maksumus jääb vahemikku 32,15 – 37,82 miljonit eurot, teatas ERMES. Riigihange viiakse läbi rahvusvahelise avatud hankemenetlusena ja parima pakkumuse edukaks tunnistamise aluseks on madalaim hind.

Hoone ehitamise ajaks on kavandatud 33 kuud alates lepingu sõlmimisest kuni vastuvõtuakti väljastamiseni. Pakkumus tuleb esitada hiljemalt 12. mai 2011 ja nende avamine leiab aset esitamisele järgneval päeval Tartus.

"Hanke väljakuulutamisega oleme jõudnud muuseumi ehitamise kavaga kaugemale kui kunagi varem. Selle nimel on tehtud pikka ja põhjalikku tööd ning mitte ainult dokumentidega või projekteerimislaual, vaid pidev töö on käinud ka Raadil kohapeal, et see ala oleks hoone ehitamise alguseks kõigiti ette valmistatud. Loodan, et iga hankel osaleja suhtub sellesse projekti suure vastutustundega ja mõistab, et tegemist on tõepoolest sajandi ehitisega," ütles sihtasutuse nõukogu esimees ja kultuuriminister Laine Jänes.

Minister Laine Jänes lisas, et ehitushanke väljakuulutamine annab lootust, et 2014. aastal kerkib Raadi väljale XXI sajandi suurehitisena rahva muuseumi hoone, millest saab kogu Lõuna-Eesti turismi ja hariduskeskus ning omab sellisena nii kultuuripoliitilist kui ka regionaalpoliitilist mõõdet.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru oli veendunud, et huvi hankes osalemise vastu saab olema suur. Lai valik lisab hanke tulemustele usaldusväärsust ja kinnitab veendumust, et meie muuseumi ehitamine on lisaks kõigele muule ka auks igale ettevõtjale.

"Ehk juba selle aasta jaanipäeval saab üks pakkumuse esitajatest uhkelt öelda, et tema ehitab Eestile ja eestlastele Eesti Rahva Muuseumi hoone" lisas lootusrikkalt hankekomisjoni esimees Krista Aru.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785