2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Citys sai nurgakivi labori- ja tootmishoone 

Täna sai Ülemiste Citys nurgakivi Endel Sifi firma AS Laser Diagnostic Instruments kõrgtehnoloogiline labori- ja tootmishoone, kus tulevikus hakkavad valmima uusimaid optika-, laser- ja spektraaltehnoloogiatele rajanevad seadmed.

Ehituse esimese etapi kogupindalaks on 1239m² ning seda hakkab ehitama Merko Ehitus AS. Projekti kogumaksumus on 908 000 eurot.

AS Laser Diagnostic Instruments (LDI) presidendi ja juhatuse liikme Sergei Babitšenko sõnul valiti uue maja asukohta pikalt ning määravaks sai eelkõige innovaatiline keskkond ja piirkonna tulevikupotentsiaal. „Linnakusse on juba koondunud arvestatav hulk tehnoloogia- ja teadmismahukaid ettevõtteid – see pakub teatavat õlg-õla kõrval tunnet organisatsioonidega, kes mõtlevad tulevikule sama moodi nagu meie,“ märkis  Sergei Babitšenko. „LDI osalusel on 2011. aastal käivitumas mitmed EU 7 raamprogrammi projektid, mille edukaks täitmiseks aitab just taoline kaasaegne ettevõtlusmudel tugevalt kaasa.”

Mainor Ülemiste tegevjuhi Rainer Aunpu sõnul on linnaku arendamine lähiaastatel täie hooga käima minemas. „Meil on hetkel suurepärane positsioon – laenuvaba kinnisvara, tugev meeskond ja partnerid ning juba olemasolev toimiv hea asukohaga keskkond. Plaanime siia ka teisi sarnase sisuga built to suit arendusprojekte, aga kohandame ka olemasolevaid hooneid tänapäevastele tööstusnõuetele vastavaks,“ kinnitas Aunpu.

Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti sõnul on nurgakivi panek kõrgtehnoloogilisele tööstushoonele märgilise tähendusega kogu Tallinna linna jaoks. “Tallinn on keskendunud targale ärile, teadmistemahukale äriarendusele, mille üheks paremaks näiteks on Ülemiste City,” sõnas Toomas Vitsut. “Moodsas ettevõtluses määrab keskkond isegi rohkem kui teadmised, sest keskkond võimaldab uusi teadmisi ja oskusi võimalikult kiirelt hankida.”

„Endise Dvigateli tehase territoorium on Tallinna tööstusarengu seisukohast üks kõrgeima potentsiaaliga äripiirkondi,” ütles Toomas Vitsut. “Selle eelduseks on suurepärane asukoht nii kesklinna, lennujaama kui riigi suurimate tugimaanteede vahetus läheduses. Siinne arendus tähendab linnale sadu uusi töökohti ning lubab tulevikus pakkuda väärilist rakendust paljudele oma ala spetsialistidele, mida linnal on tänases olukorras kahtlemata vaja.“

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785