Tampere: mullu läks tõusvas joones

Arco Varal läks möödunud aastal tõusvas joones – esimese kvartali kahjumist jõudsime aasta lõpuks kasumisse ja tundub, et see trend on püsiv, ütles Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.

„Alati saab ju paremini, aga möödunud aasta majandustulemused peegeldasid keskkonda, kus oleme,“ sõnas Tampere. Tema hinnangul on olukord paranenud nii Lätis kui ka Bulgaarias. „Läti küll kukkus Eestiga võrreldes rohkem ja on siiani allpool, aga vaatamata sellele on ta väga hästi taastunud,“ ütles Tampere.

Tampere sõnul on kinnisvaraarenduse poolelt näha kasvanud käivet ja võis väljamüügihinda tõsta. Ehituses on käive stabiliseerinud ja lepingute maht on suurem, lisas Tampere.

Samas ütleb Tampere, et riskid kinnisvaraturul pole kadunud. Arco Vara neljanda kvartali tulemust mõjutas negatiivselt erakorraline nõuete allahindamine 4,6 miljoni krooni (0,3 mln euro) ulatuses, mis oli seotud partneri pankrotistumisega.

„Pankrotiasi oli seotud eraettevõte, kes jättis viimase osamakse maksmata. Selliseid asju ikka juhtub,“ ütles Tampere. Ta lisas, et hetkel pole ükski partnerfirma pankrotiohus. Kuna Arco Vara peamine klient on ikkagi riik, maandab see riske.

Käesoleva aasta jaanuar oli Tampere hinnangul sama loid nagu tavaliselt. Samas ütleb ta, et midagi suurt pole väljamüügihindadega ega tehingute arvudega juhtunud. „Aga majanduskasv on suurem, ja sealt tuleb rõõmu juurde,“ ütles Tampere.

Tulevaks aastaks on ka ootused positiivsemad. „Kui vaatame majanduskasvu ja tööpuuduse vähenemist, siis inimesed ostavad ka meie toodangut rohkem.  Kui iga seitsmes on tööta, ei saa ühelgi ettevõttel hästi minna,“ lisas Tampere. 

Osale arutelus

  • Katariina Krjutškova

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed