EL otsustas Kose-Aruvalla projektiga edasi minna

Mullu peatas Euroopa Komisjon Eesti majandusministeeriumi ja maanteeameti kõrgete ametnike vastase tee-ehitusalase kriminaaluurimise tõttu Kose-Aruvalla teelõiku hõlmava europrojekti rahastamistaotluse menetlemise, nüüd sellega aga jätkatakse. 

Tõukefondide vahendite eest vastutava Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika voliniku Johannes Hahni pressiesindaja Ton van Lierop ütles Eesti Päevalehe teatel, et rahandusministeeriumi selgitustööst oli kasu.

"Euroopa Komisjon on rahandusministeeriumi informatsiooni läbi vaadanud ning jõudnud järeldusele, et selle suurprojekti rahastamisotsuse saab lõpule viia, kuna ühtki projekti kulu pole komisjonile deklareeritud," sõnas van Lierop ning märkis, et otsusest teatatakse Eesti ametivõimudele eeldatavasti märtsi keskel.

Seega sai ka Brüssel aru, et projektis, kus pole jõutud isegi hankemenetluse lõpuni, on ras­ke ametnikke süüdistada nõuetest kõrvalekaldunud kulu­de tegemises. Segaduse saab seetõttu omistada vaid Eesti uurimisorganite kohmakale tegevusele, kirjutas Eesti Päevaleht.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed