Pärnus võetakse juba suvilaid

Ober-Hausi andmil otsivad ja broneerivad kliendid Pärnus juba suvilaid ja suvituskortereid.

"Seoses euro tulekuga on kasvanud nii müüjate kui ostjate huvi sooritada tehingut, kuid sageli on müüjate ootused hinna suhtes liiga kõrged ja ollakse veendunud jätkusuutlikus hinnatõusus. Samas on ostjad muutunud teadlikumaks ja nõudlikumaks. Käesoleva aastal on enamik tehinguid toimunud hinnavahemikus 650 – 900 €/m²," kommenteeris büroo analüütik Rain Rätt.

Kuna üldine korteriturg sõltub siiski kohalikust tarbijast ja ostujõust, siis pakkusid potentsiaalsetele ostjatele huvi eelkõige odavama hinnaklassi korterid Ülejõe, Rääma ja Mai piirkonnas. "Samas tuntakse huvi ka keskmisest oluliselt kallimate eksklusiivsete kesklinna ja rannalähedaste korterite vastu. Vastupidiselt üldisele arvamusele ei ole vähemalt reaalsete tehingute baasil käesoleva aasta algul välismaalaste osakaal Pärnu korteriturul kasvanud," lisas Rätt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed