Eesti ehitajate oskused Soomes tähelepanu all

Jaanuaris Espoos korraldatud ehitusvaldkonna koostööprojekti seminaril külastati Soome ehitusobjekte, kus suure töö teevad ära Eestist pärit ehitajad.

Espoos asuva valmimisjärgus õppehoone ehitusel töötab keskmiselt 110 ehitajat, kellest 40–50 on objektijuhi sõnul eestlased. Eestist pärit töötajad teevad just spetsiifilisemaid töid: plaadivad ja paigaldavad torustikke, vahendas Meie Maa.

Kuressaare ametikooli pikaajaline koostööpartner Omnia koolituskeskus ehitab õppetöö tarvis nii ? la carte restorani kui spaa. Hoonesse tulevad pinnad ka uuele innovatsioonikeskuse InnoOmnia, mille eesmärk on süvendada koostööd kooli ja ettevõtete vahel. Ettevõtted saavad hoones rentida ruume ning õpilased saavad sinna praktikale minna. Kokku on uues kolmekorruselises hoones 13 000 ruutmeetrit põrandapinda.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed