14. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksport pani eestipärast nime välja vahetama

Kinnitusvahendite tootja Ehitusmetall OÜ muutis möödunud nädalal eksporditurgudele murdmise tõttu nime Arras Construction Furniture vastu.

Ettevõtte nime ja brändi vahetus on tingitud aktiivsemast eksportturgudele sisenemisest ning sealsest eestipärase nime mittemõistmisest, teatas ettevõte. Arras CF toodab metallist kinnitusvahendeid ja ekspordib oma toodangut Põhjamaadesse ning Ida - Euroopasse.

Arras CF OÜ omaniku ning tegevjuhi Andrus Arrase sõnul on aktiivsem eksportturgude haaramine Arras CF-ile loogiline jätk peale tootmistsükli automatiseerimist. Ettevõte viis lõpule viinud investeeringud tootmisvõimsuse suurendamiseks ning tooteportfelli laiendamiseks. Vaba tootmisvõimsus ületab juba mitmekümnekordselt kohaliku turu nõudlust, mis omakorda majanduslanguse tingimustes on veelgi kokku kuivanud, sõnas Arras.

Arras CF ekspordijuhi Lauri Kivi sõnul ei piisa edukaks eksportturgudel konkureerimiseks lihtsalt kodumaal toimiva ning koduturule loodud brändi ning selle konseptsiooni tutvustamisest potensiaalsetele välisklientidele. Ettevõtte nimi ja bränd peavad olema arusaadavad ning vastuvõetavad rahvusvaheliselt. Samas peab loodud bränd olema jätkusuutlik, et ettevõtte arengut toetada ning edendada, lisas Kivi.

Ettevõte jõudis 2007. aastal Äripäeva kiiresti kasvavate firmade ehk Gaselli TOPi, aasta hiljem poolesaja edukama metallitööstuse hulka.

2009. aastal langes firma käive küll viiendiku võrra 14 mln krooni ehk ligi miljoni euroni. Samas viiekordistus ekspordikäive ligi 400 000 krooni ehk 25 000 euroni. Ettevõte andis tööd ligi paarikümnele töötajale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785