14. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tootjad õpetavad prantslastele puitmajade ehitamist

Prantsusmaa koolide tudengid tulevad tänavu kevadest Eesti puitmajade tootmisega tegelevatesse ettevõtetesse praktikale.

Eesti puitmajaklastri juhi Elari Kivisoo sõnul on tegemist nii Prantsuse tudengitele kui ka Eesti ettevõtetele kasuliku koostööprojektiga, mille idee sai alguse Eesti Puitmajaliidu (EPML) ja puitmajaklastrisse kuuluva ettevõtte Nordic Houses OÜ juhatuse liikmelt Klaus Heegerilt.

Elari Kivisoo sõnutsi võimaldab praktikantide kaasamine ettevõtetel luua pikaajalised ja vastastikku kasulikud koostöösidemed Prantsuse turul tegutsemiseks. Samuti on Kivisoo hinnangul väga väärtuslik praktikantidelt saadav sisend tootearendusse, viimaks tooteid paremini vastavusse Prantsuse turu nõuetega. "Kuna tudengid on mitmekülgse taustaga – praktikat soovitakse teha nii puidutehnoloogia, projektijuhtimise kui turunduse vallas – leiab huvi korral kandidaatide erinevatest vajadustest lähtuvalt täienduse enda meeskonda iga liidu ettevõtja," räägib Kivisoo.

EPML-i andmetel on praeguseks Prantsuse suursaatkonnale praktika sooviavaldusi laekunud kokku 37-lt Prantsusmaa õpilaselt viiest erinevast koolist. Praktikasoovijate hulgas leidub kutsetaseme kui inseneriõppe üliõpilasi nii esimeselt kui viimaselt õppeaastalt.

Praktikaperioodid on erinevad, jäädes enamuses 6-8 nädala ulatusse. 

Eesti Puitmajaliit asutati 1999. aastal. Täna kuulub liitu 30 ettevõtet – element- ja ruumelementmajade, käsitöö ja masinpalkmajade ning aiamajade tootjad. Liidu liikmete müügitulu ja töötajate arv moodustab ligikaudu 45-50% kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest. Sealhulgas ulatub puitmajade ekspordi reaalne osakaal ligi 85 protsendini sektori müügitulust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785