Autor: Raivo Sormunen • 9. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rocca al Mare emafirma sai 102,8 mln eurot kasumit

Soome kaubanduskeskuste arendaja ja kinnisvararendifirma Citycon teenis 2010. aastal 102,8 miljonit eurot kasumit, millest 50,8 miljonit eurot on tingitud kinnisvarainvesteeringute üleshindamisest.

Aasta eest näitas Helsingi börsifirma veel 37,5 miljoni eurost kahjumit, kuna investeeringutest kanti maha 97,4 miljoni euro eest väärtust, nähtub Cityconi värskest aastaaruandest.

Kaubanduskeskuste omanik teenis aastaga 195,9 miljonit eurot käivet, mida on 5,2% enam kui aasta eest.

Kokku kuulus Cityconile 2010. aasta lõpu seisuga 33 kaubanduskeskust ja 50 muud jaekaubanduspinda turuväärtuses 2367,7 miljonit eurot. Sellest kolm keskust (turuväärtusega 166 miljonit eurot) omab firma Baltikumis – Rocca al Mare ja Magistrali Tallinnas ja Mandarinase keskust Vilniuses.

Kolme keskuse pealt teenis Citycon aastaga 11,8 miljoni eurot renditulu ehk 20% enam kui aasta eest. Citycon märgib oma aruandes, et nende märkimisväärselt suurimaks Baltimaade investeeringuteks on Rocca al Mare keskus, mille kolmas etapp lõpetati 2009. aasta novembris ja mis moodustab nende Baltimaade kinnisvaraportfelli väärtusest umbes 87%.

Citycon kirjutab ka oma aruandes, et raske majandusolukord Balti riikides on mõjutanud müüki kaubanduskeskustes ja ajutised rendihindade alandused ja laenukahjumid on kasvanud.

Küll aga märgib börsifirma, et aasta jooksul ei ole rendipindade vakantsus märkimisväärselt kasvanud ja aasta lõpu poole on Balti turg hakanud vaikselt taastuma.

Cityconi aktsia on täna Helsingi börsil tõusnud 3,10 eurolt 3,11 euroni.

Aastaga on aktsia kallinenud 10%.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785