Jaanuar tõi Tallinnas kinnisvaras pohmelli

Kinnisvaratehingute mahud langesid jaanuaris Tallinnas pea poole võrra.

Jaanuaris langes kinnisvaratehingute arv Tallinnas võrreldes detsembriga 44 ning kogumaksumus 48 protsenti, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvarafirmasid 1Partner maa-ameti tehingu ja hinnaülevaadet.

Jaanuaris 2011 tehti Tallinnas 487 ostu-müügitehingut kogumaksumusega 34,9 miljonit eurot.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul järgnes ebaharilikult aktiivsele aasta viimasele kvartalile koos euro saabumisega pohmell. “Keskmised tehinguhinnad märkimisväärselt kummalegi poole ei liikunud, küll aga langesid mahud. Samas aastatagusega võrreldes olukord nii drastiline pole - tänavu tehti toonasega võrreldes vaid kolm protsenti vähem tehinguid, kuid 45 protsenti suurema väärtuse eest. Euro saabumisega tekkinud segadus võib pikeneda ka veebruarisse, kuid pikemas perspektiivis jätkub stabiilne ja rahulik tõus, mis jõuab tänavu ka ärikinnisva sektorisse,” ütles Vahter.

Paralleelselt üldiste mahtudega vähenesid Tallinna korterituru tehinguarvud viimasel kuul 44 protsenti 589-lt 332-le. Korteritehingute kogumaksumus langes 43 protsenti, 17,5 miljonile eurole. Tallinna korterite pinnaühiku keskmine maksumus seevastu tõusis võrreldes detsembriga neli protsenti, 959 euroni ruutmeetri kohta. Vahteri hinnangul viis keskmise hinna üles kallimate, kesklinna korterite müügimahtude tõus, milles on oma osa välisinvestorite huvi suurenemisel.

Statistika kohaselt müüdi Tallinnas jaanuaris kõige kallim korter enam kui 300 000 ja odavaim 64 euro eest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed