8. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn tahab mereäärset ehituskeelu ala vähendada

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil detailplaneeringu, millega võib Linnahalli lähedale ehitada linna administratiivhoone, äri- ja ühiskondlikud hooned ja rannapromenaad. Samuti taotleb linn ehituskeeluvööndi vähendamist, et avada meri linnale.

Detailplaneeringu eesmärk on määrata 10,70 ha suurusele maa-alale moodustatavatele kruntidele  ehitusõigus linna administratiivhoone, sadamahoone, ärihoone, ühiskondliku hoone, turuhoone ja Kultuurikatla laienduse ning turu- ja restoranihoone ehitamiseks ja ka olemasolevate hoonete rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks.

Planeeritav maa-ala külgneb põhjast Tallinna lahega, idast Linnahalliga, läänest Kalasadama tänavaga ning lõunast Põhja puiesteega ja Tallinna vanalinnaga. Algatatava detailplaneeringu eskiislahendus on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga.

Linnavalitsuse uue raehoone näol on tegemist rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võidutööga ning detailplaneeringu eskiisi koostamise käigus on analüüsitud vaateid vanalinnale ja Tallinna siluetile.

Detailplaneeringuga taotletakse ka looduskaitseseadusest tuleneva kalda ehituskeeluvööndi vähendamist, et tagada Tallinna kui merelinna merele avamine – mere äärde on plaanis rajada kalaturg, restoran, rannapromenaad ning jahtklubi teenindav maa-alune parkla ja kohvik.

„Eesmärgiks on luua mere äärde äri- ja sadamafunktsioonidega põimitud Euroopa merelinnadele iseloomulik linnaruum,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Piki mereranda hakkab kulgema ülelinnalise tähtsusega rannapromenaad.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785