Soome asjatundja: Tallinna korter kiiret tulu ei too

Soome-Eesti kaubanduskoja juhatuse esimees Pasi Harttunen näeb Tallinna kinnisvaraturul sarnasust Sonera aktsiatega: kõik loodavad suurt võitu, kuid tegelikkus on teistsugune.

Korteri ostmine Tallinnas tundub olevat kindel investeering, sest pärast hindade 50-protsendist langust hakkasid need möödunud aastal jälle tõusma ning kerkisid 2009. aastaga võrreldes 8%. Pasi Harttunen ütles aga Kauppalehti veebiväljaandele, et pimesilmi ja kiiret tulu oodates ostma tormata ei tasu, vahendasid ERR Uudised.

"Korterit maksab kindlasti osta, kui ei arvestata sealt mingi üürituluga, vaid nauditakse seda ise Tallinna-käikudel ja laenatakse ehk sõpradelegi. Väärtuse tõusu võib oodata kümne aasta piires, aasta jooksul võivad hinnad isegi langed," rääkis Harttunen, kelle sõnul on Tallinnas palju müümata kortereid ja hea üürilise saamine on oskuste ja õnneasi.

Harttuneni arvates võib korterite hinnarallit pidurdada ka lihtsate inimeste kartus, et Euribor tõuseb.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed