4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avatakse Rakvere politsei ja pääste ühishoone

4. veebruaril avatakse pidulikult Rakvere uus politsei ja pääste ühishoone, mille ehitas Oma Ehitaja. Hoone sooviti pidulikult avada detsembris, ent  lumetorme Monika tõttu lükati see edasi.

Rakveres Kreutzwaldi 5a kinnistule rajatud U-kujulises 5 774 m² suletud netopinnaga hoones on politsei- ja päästeametnikele vajalikud tööruumid ning muuhulgas ka näiteks ajutise kinnipidamise ruumid, kainestusruumid, päästeautode garaaž jne.

Hoone ehitas ja finantseeris AS Oma Ehitaja. Politsei ja pääste ühishoone projekteeris AS Amhold, vastutav arhitekt on Triinu Nurmik.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) otsis ühishoone rajamiseks esmakordselt üüri vähempakkumise korras investorit erasektorist, kes hoone oma kulude ja kirjadega valmis ehitaks ning edasi üürile annaks. RKAS-i juhatuse esimees Jaak Saarniidu sõnul on valminud hoone heaks näiteks, et tavapärasest raamist välja mõtlemine tasus end ära.

„Koostöö oli Oma Ehitajaga konstruktiivne ning tulemusega oleme rahul. Positiivne kogemus julgustas meid ette võtma teisigi analoogseid projekte, mis praegusi riigi investeerimisvõimeid arvestades jääksid muidu pikaks ajaks oma järge ootama, “ sõnas ta. „Sellise koostöömudeli õnnestumiseks peab olema lisaks headele partneritele ka olukord ehitusturul sobiv,“ lisas Saarniit.

Kokkuleppe Rakvere politsei ja pääste ühishoone ehitamiseks sõlmisid Riigi Kinnisvara AS ja AS Oma Ehitaja tütarfirma OÜ Superficarius 2009. aasta 24. juulil. AS-i Oma Ehitaja rajatud Rakvere politsei ja pääste ühishoonele pandi nurgakivi sama aasta 6. novembril ning hoone anti Riigi Kinnisvara AS-le üle 22. oktoobril 2010.

Riigi Kinnisvara AS üürib hoonet 15 aastaks sõlmitud rendilepingu alusel EFTEN Kinnisvarafondilt, mis omandas OÜ Superficarius osa AS-lt Oma Ehitaja eelmise aasta novembris.

Oma Ehitaja juhatuse esimehe Kaido Fridolini sõnul on ühishoone näol tegemist eduka näitega, kus suhteliselt keerulistes majanduslikes tingimustes riik ja ettevõtjad leidsid parima lahenduse ning hoone valmis õigeaegselt. „Kõik osapooled on teinud head tööd ja tänu sellele sai ehitus korrektselt finantseeritud ja kasutajale üle antud,“ sõnas Fridolin.

Ida Prefektuuri prefekti Aldis Aluse sõnul on tegemist Eesti kõige parema ja kaasaegseima politseihoonega. „Maja projekteerimisel võeti arvesse politseitöö eripära ning töötajatele loodi head olmetingimused ja kõik võimalused põhiülesannete täitmiseks,“ kinnitab prefekt.

Fondijuht Viljar Arakase sõnul on ettevõttel Riigi Kinnisvara AS-ga olnud varasem hea koostöökogemus. „Tegemist on väga pikaajalise investeeringuga, mille garantiiks on Riigi Kinnisvaraga sõlmitud leping. Julgustaksin avalikku sektorit Riigi Kinnisvara positiivse näite kaudu julgemalt investeerima, et tänasel suhteliselt heade ehitushindadega ajal teha valmis ka ülejäänud riigile vajalikud objektid,“ ütles Arakas.

Tänasel avamisel osalevad siseminister Marko Pomerants, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, Rakvere linnapea Andres Jaadla, Politsei-ja Piirivalveameti Ida Prefektuuri prefekt Aldis Alus, Ida-Eesti Päästekeskuse direktor Ailar Holzmann ning Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit.

5. veebruaril on hoones lahtiste uste päev kõigile huvilistele.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785