3. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tapa kaitseväelinnaku kasarmu ehitushanke võitis Oma Ehitaja

Kaitseministeerium sõlmis sel nädalal lepingu Kirde Kaitseringkonna Tapa linnakusse uue, neljanda kasarmu ehitamiseks ja linnaku söökla laiendamiseks.

Riigihanke uue kasarmu ja söökla laiendamise projekteerimiseks ja ehitamiseks võitis AS Oma Ehitaja. Ehitushanke kogumaksumuseks kujuneb 2,48 miljonit eurot ning ehitustööd valmivad sügisel.

Tapa linnakusse lisaks kolmele olemasolevale kasarmule veel uus, 240-kohaline kasarmu. Rajatav kasarmu on oma põhiplaanilt sarnane Tapale eelmisel aastakümnel ehitatud kolme kasarmuga.

Kahekorruselisse kasarmusse ehitatakse ajateenijate eluruumid ja kabinetid kaadrikaitseväelastele, õppeklassid, relvaruumid, riiete ja varustuse kuivatusruumid ning pesuruumid ja saunad. Samuti laiendatakse linnaku sööklat ning uuendatakse söökla köögitehnikat.

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsleri Ingvar Pärnamäe sõnul näeb kaitseväe pikaajaline arengukava selle aastakümne jooksul ette kõikide kaitseväe linnakute väljaehitamise. „Tapale uue kasarmu ehitamine on järjekordne samm sel teel ning sellega tagatakse ajateenijatele kaasaegsed elu- ja väljaõppetingimused,“ ütles Pärnamäe. 

Kirde Kaitseringkonna Tapa linnakus paiknevad kaitseväe Pioneeripataljon, Suurtükiväepataljon ja Õhutõrjepataljon.

Sõjalise kaitse arengukava 2009-2018 kohaselt ehitatakse sel aastakümnel lõplikult välja kaitseväe Jägala, Jõhvi, Tapa, Võru ja Paldiski linnakud ning kõik kaitseväe harjutusväljad ja keskpolügoon. Samuti pannakse suurt rõhku mobilisatsiooni- ja formeerimissüsteemi osana ladude rajamisele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785