3. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirita teele plaanitakse 20 elamu ehitust

Tallinna linnavalitsus otsustas eilsel istungil algatada detailplaneeringu, mis annab õiguse ehitada Piritale Maarjaheina tänavale ja Pirita teele ligi 20 elamut, ühe lasteaiahoone ja rajada promenaad.

Planeeritav maa-ala asub Pirita tee ääres Maarjamäe lossi ja Tallinna Lauluväljaku vahelisele alale jääval näitusteväljakute alal. Planeeringu eesmärk on moodustada ümberkruntimise teel 9,2 hektari suurusele maa-alale 12 krunti, selgub korralduse eelnõust. Pirita tee 28 kinnistul asuvad näitusepaviljonid, abi- ja laohooned ning alajaamad, teistel kinnistutel hooneid ei ole. Alale jäävad kinnistud kuuluvad Pirita Kinnisvara OÜ-le ja Skanska EMV AS-ile.

Ehitusõiguse saab viis kuni nelja maapealse korrusega elamut, kolm kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ning äriruumidega elamut, kümme kuni nelja maapealse korrusega ja äriruumidega elamut ning kahe maapealse korrusega lasteaia hoone. Kortereid kavandatakse planeeritavale maa-alale kokku kuni 370. Elamud planeeritakse suuremate korterite ehitamiseks, et parandada ehitusbuumi ajal kujunenud eluasemestruktuuri. Hooned kavandatakse kõik madalamad kui on Maarjamäe paekallas merepinnast.

Parklad on kavandatud hoonete esimesele või maa-alusele korrusele. Vähesel määral on parkimisplatse planeeritud ka õuealadele. Planeeritud suuruse ja otstarbega hoonete kruntidel peab olema kokku vähemalt 449 parkimiskohta. Elamumaa ning elamu- ja ärimaa kruntidele on kavandatud 457 parkimiskohta. Lisaks on kavandatud 51 parkimiskohta sõiduteede äärde. Planeeritavale maa-alale kokku on kavandatud 508 parkimiskohta. Lisaks kavandatakse planeeritavale alale rajada puiesteid, haljastatud väljakuid ja platse ja puhkenurki.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2008. aastal Eesti Näituste AS-i esindaja. Planeeringu koostamise õiguse üleandmiseks on leping sõlmitud linnaplaneerimise ameti, OÜ R-Konsult ja Pirita Kinnisvara OÜ vahel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785