1. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City tehnolinnakusse võib ehitada 37 hoonet

Tallinna linnavolikogu kehtestas möödunud neljapäeval detailplaneeringud, mis lubavad rajada endise Dvigateli tehase territooriumile Ülemiste City tehnolinnaku ning ehitada kesklinna Tartu maantee 83 kinnistule ärihoone.

Lasnamäe linnaosas kehtestatud Suur-Sõjamäe, Lõõtsa, Sepise, Valukoja ja Ääsi tänava vahelise ala detailplaneeringuga on kavandatud 23,42 ha suurusel planeeritaval maa-alal asuvate kruntide sihtotstarvete muutmise, liitmise ja piiride muutmise teel kokku 30, sealhulgas 14 ärimaa, 3 äri- ja tootmismaa, 4 tootmismaa ja 9 transpordimaa sihtostarbega, krundi moodustamine. 

Planeeringuga muudetakse planeeritava maa-ala osas Suur-Sõjamäe 10 Dvigateli tööstuspargi detailplaneeringut. Endise Dvigateli territooriumi väljaehitamist on juba alustatud.

Planeering määrab Ülemiste City tehnolinnaku rajamiseks kohase ehitusõiguse koos rekonstrueeritavate hoonetega kokku kuni 37 hoone ehitamiseks. Alale on õigus ehitada viisteis kuni 13 maapealse korrusega (kuni 45 meetrit maapinnast) ärihoonet, neli kuni 5 maapealse korrusega ärihoone, kaks kuni 4 maapealse korrusega ärihoonet, üks kuni 2 maapealse korrusega ärihoone ja kolm ühekorruselist ärihoonet. Lisaks veel üheksa kuni 4 maapealse korrusega tootmishoonet, kaks kuni 7 maapealse korrusega äri- ja tootmishoonet ning üks kuni 4 maapealse korrusega äri- ja tootmishoone. Kümnel planeeritaval krundil on lubatud ka kahe maa-aluse parkimiskorruse rajamine.

Tartu maantee 83 kinnistu detailplaneering määrab ehitusõiguse kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks. Planeeritud hoone kõrgus võib olla 28 meetrit. Hoone maa-alustele korrustele on kavandatud parkla, esimesele maapealsele korrusele toitlustusettevõtte ruumid ning järgnevatele korrustele bürood.

Planeeritud maa-alal asuv kinnistu kuulub ViaCerta OÜ-le. Lisaks jääb alale osa Riigi Kinnisvara AS-ile kuuluvast Lubja tänav 4 kinnistust. Tartu maantee 83 kinnistul asub ehitisregistri andmetel kahekorruseline elamu, kahekorruseline elamu-tööstushoone ning kuur. 0,16 ha suurusel krundil puudub kõrghaljastus, ala on hooldamata. Krundi senine 75% ulatuses elamu- ja 25% ulatuses ärimaa maakasutuse sihtotstarve muudetakse 100% ärimaaks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785