1. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ramboll Eesti juht riigihangete keskkonna osas skeptiline

Ramboll Eesti AS juht Hillar Variku sõnul võiks riigihangete keskkonnas suurepäraselt hakkama saada, kui see poleks kujunenud nii vaidluspõhiseks nagu ta hetkel on.

„Meil on see asi kuidagi väga vaidluse ja advokaadi põhiseks läinud, ega lähtu enam esmajärjekorras pakkujatest ja hankijatest. Ma ei tea, kes on seda niimoodi kujundanud, et advokaadid on hangetel põhilised tegelased ja seetõttu ma ei hinda seda keskkonda,“ kommenteeris Varik riigihangete protsessi üldiselt.

Variku sõnul mõjutab suur hulk vaidlustusi ka hankijaid, kes ei julge pakkumist välja valida mõne muu kriteeriumi alusel kui ainult madal hind. „See võib aga tugeva tagasilöögi anda. Kui projekt koostatakse kõigepealt madalama hinna pakkunud konsultandi poolt ja pärast esitust realiseeritakse seda kõige madalama hinnaga koostatud projekti alusel ka kõige madalama hinna pakkunud ehitaja poolt, siis sealt ei saa pikaajalist head tulemust tulla. Olen suhteliselt skeptiline. Selles ei saa seadus süüdistada vaid keskkonda,“ rääkis Varik.

Varik lisas, et ID-kaarti kasutab ta aktiivselt ja see on mõistlik lahendus.

„Minu arvates on see piisavalt turvaline ja oluliselt turvalisemat ei ole. Kui käsitsi allkirja annan, mis siin turvalisem on,“ märkis Varik.

Täna käivitus E-riigihangete keskkond.  E-riigihangete keskkond pakub hankijatele ja pakkujatele innovaatilist töövahendit e-riigihangete korraldamiseks ja hangetel osalemiseks. Süsteem võimaldab hankeid ette valmistada, elektroonilisi pakkumusi koostada ja esitada ning neid menetleda. E-riigihangete keskkond ja riigihangete register töötavad koos. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785