1. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab 6 miljoni euroga Kohila veevärgi 

Nordecon uuendab Kohila alevis 6,18 miljoni euro eest vee- ja kanalisatsioonivõrku.

Nordecon AS ja Kohila vallale kuuluv vee-ettevõtte Kohila Maja OÜ allkirjastasid ehituslepingu Kohila alevi vee- ja kanalisatsioonivõrgu rekonstrueerimiseks ja rajamiseks. Ehitustööde maksumus koos käibemaksuga on 6,18 miljonit eurot.

Töid alustatakse veebruaris 2011 ning tööde teostamise lõpptähtajaks on november 2012. Pärast projekti lõpetamist 2012. aastal on ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liitumise võimalus sajal protsendil elanikest.

Kokku puudutab Kohila reoveekogumisala veemajandusprojekt enam kui  3000 inimest Kohila alevis ning sellega piirnevates Masti ja Pukamäe külades. Praegu on projektipiirkonna elanikest ühisveevärgiga juba varustatud 59% ja ühiskanalisatsiooniga 39% Kohila alevi elanikest.

„Veebruari teises pooles algavate ehitustööde käigus saavad uue veevõrgu Põhja- ja Lõuna-Kohila piirkonnad ning samuti ühendatakse alevi veevõrguga Pukamäe ja Masti külad. Kohalikele elanikele valmistavad kaevetööd tänavatel küll ajutisi ebameeldivusi, kuid kui arvestada saavutatavat tulemust ning uue kaasaegse veevärgi pakutavaid võimalusi, siis tasub see väike kannatlikkus kuhjaga ära,“ ütles Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg. „Elanikud saavad kvaliteetse, kõikidele nõuetele vastava joogivee, vähenevad torustike lekked ning kanalisatsioonitorustiku rajamine tagab kogu piirkonna reovee kokkukogumise ning lõpetab Keila jõe kohatise reostamise.“

Erkki Suurorgi sõnul rekonstrueeritakse ja rajatakse antud ehitusprojekti raames vee- ning kanalisatsioonitorustikke vastavalt 29 ja 27 kilomeetri ulatuses. Täiendavalt uuendatakse Põhja-Kohilas kaht reoveepumplat ning rajatakse viis uut pumplat. Lõuna-Kohila saab 13 uut reoveepumplat. Samuti lahendatakse seni puudulik tuletõrje veevarustus uute tuletõrjehüdrantide paigaldamisega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785