31. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriyhistu.net ja Julianus Inkasso tegelevad koos võlglastega

Tarkvaralabor OÜ töötas koostöös Julianus Inkassoga välja uudsed võlglastega tegelemise lahendused. Kortermajadele online-arveldusteenuseid pakkuv korteriyhistu.net veebitarkvara võimaldab korteriomanikele saata meeldetuletusi tasumata arvete eest ning arvete maksmatajätmisel anda nõue maksekäsumenetlusse.

„Enamik korteriühistutest on hädas võlglastega ning püüame neile selle probleemi lahendamisel abiks olla,“ ütles korteriyhistu.net veebitarkvara haldava ettevõtte OÜ Tarkvaralabor juhatuse liige Rain Eensaar.

„Meie statistika kohaselt ei tasu arveid tähtajaks 25% korteriomanikest ja võlgade kogusumma on ületamas igakuiste arvete summat. Ühistud ei saa tegeleda heategevusega ning sellised suured summad on kõikidele suureks koormaks, mis võivad ühel hetkel lõppeda ühistu maksevõimetusega. On oluline, et võlglastega saab tegeleda süsteemselt ning järjepidevalt – selleks annab uus tarkvaralahendus väga lihtsa võimaluse,“ märkis Eensaar

„Kõige olulisem uue veebiteenuse juures on see, et protsess ei kurna korteriühistuid infovahetuse rohkusega, mis seni on olnud peamiseks probleemiks korteriühistute teenindamisel,“ ütles Julianus Inkasso juhatuse esimees Ülar Maapalu.

„Korteriyhistu.net veebitarkvaraga koos suudab Julianus Inkasso pakkuda ühistutele väga mõistliku hinnaga neutraalset meeldetuletusteenust. Kui probleem on suurem ning kestev, siis on lihtne pakkuda ka väga kiirelt maksekäsumenetluse teenust,“lisas Maapalu. 

Korteriyhistu.net on kortermajadele mõeldud veebitarkvara, teenusega on liitunud enam kui 820 maja rohkem kui 17000 korteriomanikuga. Detsembris 2010 koostati veebitarkvara abil arveid 1,55 miljoni euro (24 miljoni krooni) väärtuses.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785