Autor: Ain Alvela • 28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi Metall: karta on mullusest kiiremat hinnatõusu

ASi Viljandi Metall juhatuse esimees Jaak Sulg rääkis, et ilmselt jätkub metallitööstuse sektoris ebastabiilsus hindade kujunemisel ning karta on baasressursside ja toorme hindade mullusest kiiremat tõusu.

”Kuivõrd sisendkulude hinnad on tublis kasvus, siis hea müügitöö ja kuluefektiivsus omavad lähiaastatel märgilist tähendust kõigile tootjatele," märkis Sulg. Ta lisas, et põhioasa metallitööstuse sektorist püsib ekspordilainel ja on seetõttu sõltuvuses ennekõike protsessidest Skandinaavia turul. Siseturul ta erilist elavnemist ei prognoosi, kuigi märgib, et finantsvahendite aktiivsemat pakkumist on juba siiski märgata.

Sulg loodab, et riigihankeid käsitlev seadusandlus läbib kiire ”ravi”, kuna selle ümber toimuv on paljuski tervele mõistusele arusaamatu. "Seadusloome osas võiks üle vaadata ka senised pankrotte ja saneerimist käsitlevad seadusepügalad. Kilbile tuleks tõste ennekõike võlausaldajate kaitse vajadus ja alles seejärel mõelda haldurite ja saneerijate honoraridele ning paraku sageli ka endiste omanike huvidele," rääkis ta.

”Oma tegemistes me peadpööritavaid arenguid ette ei näe ning üritame jätkata senisel tasemel. Tahame varasemast rohkem panustada uutesse tehnoloogiatesse, et olla vähem sõltuv paratamatult taas tekkima hakkava tööjõupuuduse probleemide ees,” iseloomustas Sulg ettevõtte lähituleviku arengusuundasid. ”Oluline on ka tururiskide hajutamine – kõrgete marginaalidega ning suurte riskidega äri ei ole meie tugev külg, püüame sellest hoiduda.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785