Rebane: siseturule tootjate perspektiiv kurvavõitu 

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevdirektori Enno Rebase sõnul on eksportivate ehitusmaterjalitootjate tulevik lootusrikas, siseturule tootvatel firmadel aga kurvavõitu.

„Siseturu poolelt loodame küll, et CO2 kvootide rahast tehtavad võimalikud hoonete renoveerimised energiasäästu nimel toimuma hakkavad, see aitaks ka soojustusmaterjalide, avatäidete ja fassaadimaterjalide tootjaid järje peale,“ ütles Rebane.

„Hooned on väidetavalt välja valitud, aga nendega peaks nüüd väga kiiresti tegutsema hakkama. Väga-väga oleks vaja ka teedeehituse ja taristu objektide ehituse aktiviseerumist reaalsete ehitusprotsesside näol – et ka täitematerjalide ja betooni pool veidigi rakendust leiaks,“ lisas ta.

Rebase hinnangul mõjutab täitematerjalide ja betooni tootjaid väga negatiivselt kaevandamisõiguse tasu tõus (mh paekillustiku puhul näiteks 20%), kaudselt võib see mõjutada negatiivselt ka betoonelementide eksporti, mis siiani mitut ettevõtet on oluliselt aidanud.

Eksportijate edukus sõltub tema sõnul välisturgude olukorrast, siseturul loodetakse aga ehitusaktiivsuse tõusu.

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed