Uus Maa: ootasime jaanuaris suuremat ostuaktiivsust

Soome uudisteagentuur STT teatas sel nädalal, et Tallinna kinnisvaraturul valitseb europohmell. Uus Maa tegevjuht Mika Sucksdorff kommenteeris, et kinnisvarabüroo ootas tõepoolest suuremat ostuaktiivsust.

"Mina selle kommentaari STT-le andsingi," lausus Sucksdorff. Kas seda nüüd just pohmelliks nimetada või mitte, aga jaanuaris on olnud rahulikum, kui ootasime. Eelmise aasta lõpp oli selgelt tavalisest aktiivsem."

Sucksdorff märkis, et kaks aastat järjest on november-detsember olnud müügis aktiivsed kuud, kuid jaanuaris on müük ära langenud. Samas oli eelmise aasta detsember tavalisest aktiivsem ja seetõttu prognoosis Uus Maa, et ka jaanuar tuleb tavalisest pisut parem. Seda aga ei juhtunud.

Sucksdorff avaldas arvamust, et ostjad alles kohanevad eurodega, ehkki vaiksema müügi põhjusi võib olla teisigi. "Väga raske on kahe-kolme nädala põhjal hinnata, mis see on," lisas ta.

Kui palju välismaalasi euro tulekust julgustatuna Eesti kinnisvara soetab, ei osanud Sucksdorff öelda. Küll aga võib aga alates krooni vahetuskursi fikseerimist mullu juulis öelda, et välismaalaste huvi siinse kinnisvara vastu on suurenenud, sõnas Uus Maa juht.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed